Stresszkezelés 3 lépésben

Manapság a stressz mindenki életében jelen van. Ez pedig nem más, mint a szervezetünk válasza bizonyos ingerekre. Ez az inger lehet egy fontos vizsga az egyetemen, egy állásinterjú, egy új projekt, de egyre többször a magánéletünkben is előfordulhatnak stresszes helyzetek.

Stresszkezeles-3-lepesben_6468f403f9ef8c2b7f22d45e267bb3e3

Ezeknek mindenki ismeri a negatív hatásait. Csak hogy néhányat említsek, ilyen a fáradékonyság, ingerlékenység, álmatlanság. De ezeknél súlyosabb következményei is vannak az állandó stressznek, ezért mindenképpen kezelnünk kell ezeket a nehéz helyzeteket! Szerencsére van rá megoldás! Most csupán 3 olyan dolgot említek, amik segítségével szinte azonnal érezni lehet majd a változást.
1. Testmozgás
A stressz levezetésének egyik leghatékonyabb módja a testmozgás! Ideje kipróbálni több sportot is, hogy rájöjj, mi az, amiben tényleg örömödet leled, és ki tudsz kapcsolni. A jóga a legjobb stresszkezelő sportok közé tartozik. De ha úgy érzed valami dimanikusabbra vágysz, próbáld ki az aerobicot vagy a zumbát. Bármit, amihez kedvet érzel. És hidd el, már az első alkalom után érezhetően jobb kedved lesz és este biztosan jobban is fogsz aludni.
Az is nagyon fontos, ha valaki irodai ülőmunkát végez, hogy nap során is többször álljunk fel vagy akár ülve mozgassuk át kicsit a vállunkat és a nyakunkat, ezáltal napközben is nyugodtabbá, felszabadultabbá válhatunk.
2. Gyógyteák
Nagyon hatékony megoldást nyújthatnak stressz ellen a gyógynövények, gyógyteák is. Az ismert kamilla és citromfű mellett, az egyre népszerűbb levendula és a macskagyökér is mind nyugtató hatásúak.
3. Vitaminok
Gyakran akár egyetlen ásványi anyag hiánya az oka lehet annak, hogy ingerlékenyebbek, feszültek vagyunk. A stressz csökkenti a magnéziumszintünket, ezt pedig pótolnunk kell, hiszen a magnézium nemcsak az izmok és az idegrendszerünk működéséhez, a fogak és csontok felépítéséhez is nélkülözhetetlen.
Hozzászólások: