Így csinálják azok, akik sokáig együtt maradnak…tudd meg a 9 titkot

Hidd el, létezik a sírig tartó hűség és boldogság. De ezért küzdeni és harcolni kell mindkét félnek, hiszen semmi sincs ingyen. Összegyűjtöttük a kilenc legfontosabb jellemzőt, ami a hosszútávú kapcsolatok mindegyikére jellemző.

Sokan legyintenek, mondván, ilyen nincs, amikor valaki a sírig tartó párkapcsolati boldogságról beszél, pedig egyáltalán nem lehetetlen megvalósítani. Ha elgondolkodsz, magad is biztosan tudsz a környezetedből példát mondani olyanokra, akiknek megadatott.

Persze nekik sem ingyen volt a harmonikus párkapcsolat, ahogy senkinek sincs úgy. Aki úgy véli, nála mindez automatikus, valószínűleg még a rózsaszín köd stádiumban jár párjával, és ha nem kap észbe idejében, a kezdeti lelkesedés elmúltával nagyot koppanhat. A kapcsolati boldogság olyasmi, amin dolgozni kell, mégpedig nap mint nap.

Itt merül fel a mit és hogyan kérdésköre, amelyet Kali Rogers életvezetési tanácsadó válaszolt meg a Huffington Post oldalán megjelent írásában.Véleménye szerint a sikeres párkapcsolatot ápoló párok kilenc dolgot csinálnak másképp, mint a nagy többség. Íme, soroljuk, mi a titok.

Nem félnek vitázni
A veszekedés jó, ha jelen van a kapcsolatban, hiszen nemcsak az aktuális problémát, de a lappangó feszültséget is előhozza, ami így megoldásra kerülhet. Mivel a sikeres párok nem félnek vitázni, náluk meg is oldódnak ezek a dolgok.

El tudják fogadni egymás segítségét
Kevés dolog bántóbb, mint amikor valaki segíteni próbál, és egy óvatlan hibája miatt az arcába kiabál a másik. A hogy lehetsz ilyen béna, nézd, mit csináltál helyett inkább a segítő szándékot kell méltányolni, és belátni, a véletlen, az csak véletlen – ahogy a sikeres párok is teszik.

Nem hagyják, hogy a múlt az útjukba álljon
A sikeres párkapcsolatban élők elfogadják és tiszteletben tartják, hogy mindkettejüknek van múltja, előző párja, és tudomásul veszik, hogy az ex is részese volt a párjuk személyisége formálódásának.

Nem hasonlítják magukat más párokhoz
Minden kapcsolat egyedi, és óriási hiba összevetni két különböző kapcsolatot – ezt a sikeres kapcsolatot ápolók is tudják.
Ismerik és használják egymás szeretetnyelvét

Azok, akik hosszú távon sikeresek együtt, ismerik egymás szeretetnyelvét, azaz tudják, mivel fejezhetik ki egymás felé szeretetüket, és gyakorolják is ezt.

Bocsánatot kérnek és megbocsátanak
Bár a sikeres párok nem mellőzik a vitákat, ha vége a veszekedésnek, képesek bocsánatot kérni, és fogadni is azt, majd túllépni a dolgon.

Számíthatnak egymásra
A boldog párok mindig ott vannak egymásnak, akármilyen segítségre van szükség, akármilyen probléma is merül fel. Plusz ami fontos, mindig megértéssel vannak párjuk felé, legalábbis igyekeznek.

Törődnek magukkal
A sikeres párkapcsolat alapfeltétele, hogy két testileg-lelkileg egész ember alkossa a párt.
Mindenki azért felelős a boldog kapcsolatban, hogy ő maga jól legyen: törődnek magukkal, hogy egymással törődhessenek.

Ismerik a szünet jótékony hatását
Mivel időről időre vitáznak, jól ismerik a pontot, ahol olyannyira feszültté válik a helyzet, hogy szünetre van szükség. Öt perc friss levegő után mindent másképp lehet látni, ami sokat segíthet a problémamegoldásban.

Hozzászólások: