HATÉKONY GYÓGYMÓD A SZEM ALATTI ZSÍRCSOMÓK ELTÜNTETÉSÉRE

EGY BIZONYOS KOR UTÁN LEGINKÁBB A SZEM KÖRNYÉKÉN, DE ELŐFORDUL, HOGY A NYAKON IS KISEBB ZSÍRCSOMÓK JELENNEK MEG. MIT TEHETÜNK ELLENÜK, HA NEM AKARUNK EGYBŐL ORVOSHOZ FORDULNI. PRÓBÁLJUK KI OTTHON AZ ALÁBBI IGEN HATÁSOS GYÓGYMÓDOT.

A szem alatti zsírcsomók leginkább csak esztétikai problémát jelentenek, nem okoznak fájdalmat, vagy különösebb kényelmetlenséget. Ha zavarnak, mindenképp szabadujunk meg tőlük, hiszen azután sokkal magabiztosabban élhetjük életünk. Leginkább a felnőtt embereket érinti a szem alatt kialakuló zsírcsomók problémája, de manapság egyre több gyereknél is megjelennek. Az alábbi gyógymód teljesen természetes, így bármilyen korosztálynál ki ehet próbálni.

Először is készítsünk egy kamillatea főzetet. Forraljunk fel 1,5 iter vizet, és adjunk hozzá néhány kanál szárított kamillát. Ha nem tudunk szárított gyógynövényt beszerezni, akkor filteres tea formájában is megfelel. Szerezzünk be egy tiszta pamut rongy, vagy gézdarabot, és készítsük el az alábbi keveréket.

Szükségünk lesz egy teáskanál szódabikarbónára, 50 gramm mézre, és egy teáskanál kókuszolajra. Keverjük össze a hozzávalókat, míg krémes masszát nem kapunk belőle.

A kamilla teát melegítsük fel, majd hajoljunk az edény fölé, egy tiszta törölközővel terítsük le a fejünk, és gőzöljük az arcunk 15 percig. Ettől a művelettől kitágulnak a pórusaink, és most jöhet a  tulajdonképpeni kezelés. Az előbb elkészített szódabikarbónás krémmel kenjük be az arcunk problémás területeit, a zsírcsomókat, és masszírozzuk kb. egy percig. Majd hagyjuk állni rajta negyed órát, és ezután langyos vízzel alaposan mossuk le.

Naponta egyszer, hét napon keresztül végezzük el ezt a kezelést, és búcsút mondhatunk a zsírcsomóknak. A kezelés eredményeképpen az egész bőrünk sokkal simább, és egészségesebb lesz, ezért érdemes mindenképp kipróbálni.

Hozzászólások: