SOHA NE HASZNÁLJ KÓKUSZOLAJAT, HA EBBE A 4 EMBERTÍPUSBA TARTOZOL!

Sokszor írnak a kókuszolaj egészségvédő hatásáról, valóban, nagyon hasznos szer, megelőzi az alzheimer kórt, fogyaszt. De vannak, akiknek árthat.

1. Azok, akik nagyon lúgosítanak

A kókuszolaj nagyon jót tesz a pajzsmirigynek, és ellensúlyozza az erősen savasító táplálkozást (sok egyszerű szénhidrát, húsféle, kevés zöldség, nyersétel). Azok azonban, akik lúgosító étrenden vannak (sok zöldség, gyümölcs, kevés glutén) hányingert érezhetnek a kókuszolajtól, nekik csak nagyon kis mennyiségben ajánlott.

 warning-stop-using-coconut-oil-if-you-are-in-these-4-types-of-people

2. Candidások

A kókuszolaj elpusztítja a gombákat, és egyes baktériumokat is a bélrendszerből. Ezért azok, akinek a bélrendszere túlságosan tele van mikroorganizmusokkal, túlzott méregtelenítő rekciót tapasztalhatnak, és kifejezetten rosszul érzik magukat a kókuszolajtól. Először érdemes méregteleníteni, és csak később fogyasztani ezt a hasznos olajat.

3. Akik nem tudják megemészteni a kókusz gyümölcsöt.

Bizonyos embereknek kókuszintoleranciája van, tehát szervezetük nem termeli azt az enzimet, ami a kókusz megemésztéséhez szükséges. Ők kerüljék a gyümölcsöt, az olajat és a kókusztejet is.

4. Allergiások

Nemcsak mogyoró vagy szezámmag allergia létezik, a kókuszra is allergiás lehetsz, ez esetben erős sokkot okoz ez a növény, sose fogyaszd!

Hozzászólások: