Egy embernek három kívánsága volt, de úgy érezte azok nem teljesülnek… Ekkor még nem tudta, hogy csak rajta múlt volna…

Élt egyszer egy ember, akinek három álma volt: legyen egy jól fizető  munkahelye, vegyen el egy szép nőt feleségül és legyen híres a világban.

Egy hideg téli reggelen a férfi sietve ment interjúra egy bizonyos céghez. Egyszer csak összeesett előtte egy idős ember. A férfi megnézte, de úgy gondolta, hogy biztosan ittas, így hát tovább ment. Így sikerült pontos időben odaérnie a megbeszélt helyszínre. A meghallgatás nem volt sikeres, a férfi megbukott.

Egy este a férfi a városban sétált, egyszer csak észrevett egy színész csoportot az utcán, megállt és örült az előadásnak. Kevés volt a néző, de az előadás szórakoztató és érdekes volt. Mikor az előadásnak vége volt, akkor megtapsolták őket, majd mindenki tovább ment. A férfi is tovább akart menni, de egyszer csak valaki félve megérintette a vállát. Az előadás főszereplője volt az, egy öreg bohóc aki megkérdezte a férfitől, hogy tetszett-e neki az előadás és meg volt elégedve?

A férfinak nem volt kedve beszélgetni, megfordult, majd hazament. Egy esős éjszakán a férfi hazafelé sietett az egyik barátja születésnapjáról. Nagyon fáradt volt és arra gondolt, hogy jó lenne egy illatos fürdő és egy kényelmes ágy. Egyszer csak egy nő sírására lett figyelmes. A nő a férfi háza mellett ült egy padon, esernyő nélkül, egyedül. A nő családjába történt egy baleset, arra lett volna szüksége, hogy valaki meghallgassa őt. A férfi szeme előtt csak a fürdő és az ágy lebegett, sietve ment hazafelé.

A férfi boldogtalan életet élt, majd meghalt. A halála után találkozott a barátjával, az Őrangyalával.

– Tudod nagyon rossz és értéktelen életem volt. Volt három álmom, de egyik sem teljesült, nagyon sajnálom…

– Barátom, én mindent megtettem azért, hogy az álmaid teljesüljenek, de ehhez szükségem lett volna a kezedre, a szemedre és a szívedre.

-Hogy érted ezt? – Emlékszel az emberre aki összeesett télen? Az a férfi volt annak a cégnek az igazgatója ahová akkor annyira siettél. Boldog karriered lett volna, minden amit kért tőled, az csak a segítőkezed lett volna.

Emlékszel az öreg bohócra aki a kérdéseivel zaklatott téged? Ő egy nagyon szép fiatal színésznő volt, aki beléd szeretett első látásra. Szép jövőd lett volna, gyerekek, szeretet és boldog lehettél volna. Minden amit kért tőled az csak a szemed volt, hogy figyelj rá.

Emlékszel a házad közelében síró hölgyre? Egy esős este volt és ő nagyon tönkre volt menve. Ez a nő egy ismert író volt, akinek családi problémái voltak, szüksége lett volna támogatásra. Ha te akkor segítettél volna, befogadtad volna a házadba és beszélgettél volna vele, akkor ő írt volna egy könyvet amely erről a történetről szólt volna. A könyvet ismerték volna az egész világon, így te is ismertté váltál volna, mert az író az első lapon a te nevedet említette volna. Minden amit kért volna tőled az csak a szíved lett volna.

Nem voltál figyelmes barátom… A férfi keservesen felsóhajtott és megértett mindent.

Tanulság? Hallgasd és fedezd fel a világot, az Istenre hallgass és fedezd fel Őt. Ő sok mindent felajánl neked, csak észre kell venned!

Hozzászólások: