Masszírozd ezt a pontot a lábadon, csodákat tesz az egészségeddel!

Léteznek a testen olyan speciális pontok, amelyek masszírozásával ösztönözhetjük bizonyos szerveink működését, ezáltal javítva egészségi állapotunkat. A keleti kultúrákban az orvostudomány már rég alkalmazza azon meridián-gyakorlatokat, amelyek a testet behálózó energiavonalakra vannak hatással.

A Kínában ismert Zu San Li pontot a hosszú élet pontjaként szokták emlegetni, ezért ha fontos számunkra, hogy még jó sokáig egészségben, harmóniában éljünk, akkor foglalkozzunk ezzel a ponttal, szabadítsuk fel testünk energetikai blokkjait és lépjünk rá az öngyógyítás útjára.

14520615419393_64277127017802_db

Japánban ezt a pontot a száz betegség pontjaként is ismerik, hiszen úgy tartják, hogy ennyi kór kezelésére jó. Első lépésként a térdkalács külső alsó gödréhez tegyük rá a négy ujjunkat. Majd lefele, a sípcsont irányába, ahol a kisujjunk húzódik, tegyük oda jobb kezünk mutatóujját, és máris megtaláltuk a pontot, amely a gyomorral, az emésztéssel van összefüggésben, a gyomorvezeték pontjának is nevezik.

Ez a csatorna a fej irányából fut le a lábakig, így az emésztési, bélműködési problémák mellett még egy sor betegséget is kezelhetünk, mint például az asztmát, mentális zavarokat, a fejfájást, migrént, a fogfájást, keringési panaszokat, így a magas vérnyomást, a szívdobogást, az ízületi gyulladásokat, de akár az urológiai betegségeket is.

Ugyanakkor szabályozza a vércukorszintet és az inzulin-termelést is, és javítja az immunrendszer hatékonyságát. Ezen pont napi pár perces nyomkodása, masszírozása jelentősen javíthat életminőségünkön.

14520615421070_29962695589930_db

Hozzászólások: