Szuper pórustisztító házilag: arcmaszk zselatinból

arcmaszk-300x336

 

A fekete mitesszereket senki nem szereti, nyomkodni meg kifejezetten rossz ötlet. Bloggerünk megoszt veletek egy jó kis arcmaszkreceptet, segítségével kitisztíthatjátok az eltömődött pórusokat.

Ma az egyik leggyakoribb problémára mutatok nektek megoldást, ez pedig nem más, mint a mitesszeres arcbőr. A mitesszerek a nők 90 százalékát érintik, mondhatjuk, hogy napjaink egyik leggyakoribb bőrjelensége. A tévhitek azt mondják, hogy a mitesszer a kitágult pórusokon keresztül bejutó kosz betokosodása, ezért láthatók fekete pettyek a tág pórusokba.  A fekete mitesszer nem más, mint a bőr pórusaiban felgyülemlett faggyú, amelynek teteje a levegővel érintkezve oxidálódik, így fekete színű bevonat képződik rajta. A mitesszer tehát nem a piszok miatt fekete. A mitesszerek gyakran pattanásokká alakulhatnak át a nem megfelelő eltávolítás következtében. Leggyakoribb kialakulási helyük a T vonalban található, tehát az áll, az orr, illetve a homlok vonalán.Kezelésükre a legkézenfekvőbb megoldás kozmetikus, vagy bőrgyógyász felkeresése, semmiképp ne álljunk neki otthon nyomkodni a pici fekete pontokat, mert csak nagyobb kárt okozhatunk vele. A mitesszer gyökere a faggyúmirigyünkben található, mely lényegesen lejjebb esik, mint a bőrünk felszíne, így viszonylag kevés az esélye, hogy házilag ?gyökerestül? eltávolíthatjuk nyomkodással. Olyan praktikát mutatok nektek, amely egyrészt szinte semmibe nem kerül, másrészről pedig nyomkodás helyett egyszerűen és tökéletesen távolíthatjuk el a pórusainkból az ellenséget. 

  • Tegyünk fel egy fazékba vizet melegedni, majd ha felforrt, vegyünk le a tűzről, hajoljunk fölé és a fejünkre terítsünk egy törülközőt. Kicsit kellemetlen lesz, de nagyon szépen kitágítja a forró gőz a pórusainkat így sokkal precízebb munkát végezhetünk. Ha szeretnétek relaxálni, tegyetek 3-4 csepp teafaolajat, vagy kamillakivonatot a lábosba. Türelmesen gőzöljönk 15-20 percen keresztül.
  • Vegyünk egy kisebb tálat, öntsünk bele 1 teáskanál hideg tejet és adjunk hozzá szintén egy teáskanálnyi zselat
    int. Alaposan keverjük el, hogy csomómentes legyen.
  • A keveréket tegyük be a mikróba 10 másodpercre. Nagyon figyeljünk oda, hogy egy picivel se legyen több. Az idő a 800-1000 Wattos mikrókra vonatkozik. Alacsony teljesítményen 13-5 másodpercet számoljunk. Amíg melegszik a keverék, alaposan töröljük meg az arcunkat.
  • Vegyük a már meleg keveréket, várjunk 1 percet, hogy picit visszahűljön, majd ha eléggé kihűlt ahhoz, hogy ne égessük meg magunkat, kenjük fel az arcunkra a problémás területekre, de ügyeljünk arra, hogy ne túl vastagon. Dőljünk hátra, és 10-20 percig relaxáljunk. Érezni fogjuk, ahogy a maszk elkezd megszilárdulni, a mimika egyre nehézkesebbé válik. Ha teljesen megkötött, érezni fogjuk, hogy az egyveleg nem folyós, ragacsos, hanem matt felületű és kemény.
  • Óvatosan kapirgáljuk fel a maszk egyik sarkát, majd lassan, a bőrrel párhuzamos irányban húzzuk le a bőrünkről. Ez egy picit kellemetlen lesz, de ha tükör előtt végezzük, és közel hajolunk láthatjuk, hogy a mitesszerek ráragadnak a maszk belső felére, és az eltávolítás során szépen gyökerestül kitépi őket.
  • Ha kész vagyunk, fertőtlenítő oldattal töröljük át az arcunkat, majd alaposan hidratáljunk.
Hozzászólások: