EZ A BANÁLISNAK TŰNŐ TECHNIKA, AMELYET NEM HASZNÁLUNK, AKÁR AZ ÉLETÜNKET IS MEGMENTHETI!

Van abban valami igazság, hogy egy orvos sem ismerheti olyan jól a testünket, mint saját magunk. Az emberi test egy hihetetlenül komplex szerkezet, amely az öngyógyításra is képes. Az orvosok napjainkban csak tüneti kezelést nyújtanak, az igazi gyógyulási folyamatot mi magunkban kell elindítsuk.

Már az iskolában megtanulhattuk, hogy miként működik a szervezet védekezőképessége, a sejtosztódás fázisai hogyan mennek végbe, miként kering a vér a testünkben, stb. Azt azonban már ritkán említik meg, hogy létezik a szervezetnek egy öngyógyító képessége is, ami leginkább nyugodt lelkiállapotban érvényesül.

A relaxáló üzemmód elsajátítását ma már receptre kellene a legtöbb ember számára felírni. Erre azért van szükség, mert manapság nem azért kerülünk stresszes állapotba, mert az oroszlánok elől kell elmenekülnünk, hanem mert az a világ, amit teremtettünk kiszámíthatatlanabb, mint eddig bármikor. És ez szinte állandó stresszel jár, ami kimerültséget, pánikrohamot, hosszabb távon betegségeket idézhet elő.

A munkahelytől, az áramellátástól, az internetkapcsolattól, az üzletekben kapható ételektől függ az életünk. És ha ebbe a bonyolult világba egy apró kis kavics is belerondít, emberek válhatnak földönfutóvá. Minden egyes stresszes perc növeli a betegségek esélyét, sok esetben pedig az ártó emberi kapcsolatok is megmérgezik az életünket.

Hozzászólások: