EZT A BÁCSIT ITT FELEJTETTE A HALÁL! EL IS MONDTA A TITKOT!

Mbah Gotho 145 éves, amint mondja és ezt tanúsítani tudja papírokkal is. Az indonéz férfi azt mondja, 1870. december 31-én született. Ezt az illetékes indonéz hatóság megerősítette és amennyiben ez tényleg igaz, akkor ő ma a világ legidősebb embere, és nem csak az élők között.

Jelenleg egy francia nőt, Jeanne Calmentet tartják a rekordernek, aki 122 éves és 164 napos volt, amikor 1997 augusztusában elhunyt. Őt tartják hivatalosan a valaha élt legidősebb embernek. Többen állították már ugyan, hogy megdöntötték Calment rekordját, de egyikük sem tudta papírokkal igazolni életkorát. Ha valóban bebizonyosodna, hogy Mbah Gotho elmúlt 145 éves, akkor azzal jócskán túlszárnyalná a rekordert.

A férfi az indonéziai Sragenben él és túlélte tíz testvérét, négy feleségét és az összes gyerekét. Az idős férfinek az unokái, dédunokái és ükunokái nyújtanak támaszt. Az utóbbi években ugyanis sokat romlott az állapota, ezért fürdéskor és evéskor is segítségre szorul. Mostanság leginkább rádióhallgatással tölti az idejét, mivel a rossz látása miatt már se olvasni, se tévét nézni nem tud. A helyi médiának azt nyilatkozta, hogy 1992-ben kezdett készülni a halálra, még a sírkövét is megcsináltatta. Az idős úrtól természetesen azt is megkérdezték, hogy mi a hosszú élet titka. Mbah Gotho erre a következőt válaszolta: “Nem kell hozzá más, csak türelem”.

Hozzászólások: