Nem mindig maradsz együtt életed szerelmével, és ezzel nincs semmi baj…

Ez is egy lecke az életben, amit meg kell tanulni, amiből táplálkozni lehet.

Hiszek a szerelemben. Az erejében, az idejében, abban, hogy mindenki megélheti másképp. Abban, hogy gyógyító és pusztító ereje is van, mint ahogy abban is, hogy magunk is eldönthetjük, hogy részesei leszünk-e vagy sem.

Úgy hiszem, hogy nem kell keresni a szerelmet, de hagyni kell magunkat, hogy megtörténjen velünk.

Úgy hiszem, hogy dönthetünk úgy, hogy belefolyunk-e, vagy sem.

Úgy hiszem, hogy néha be kell látnunk, az élet más tartogat számunkra, mint azt, hogy életünk szerelmével maradjunk halálunk napjáig.

Ha szerencsés vagy, találkozol vele. Lesz lehetőségetek együtt lenni, szeretni egymást, támogatni egymást, tanulni egymástól. Át tudjátok engedni egymáson az energiáitokat, meg tudjátok tapasztalni, hogy milyen elmerülni egymásban, feltétel nélkül szeretni.

De a tündérmesék nem mondják el, hogy milyen, amikor nem maradsz együtt a szerelmeddel.

Talán kegyetlenül hangzik, de tény: a szerelem nem győz le minden akadályt. Nem oldja fel a feloldhatatlan ellentéteket, nem ver hidat minden és mindenki közé.

Talán te egy vidéki házikóra vágysz, ahol gyerekeket nevelsz, ő viszont városra, és karriere vágyik. Te úgy hiszed jobb otthon, ő a világot akarja meghódítani. Néha, az álmaink nagyobbak, mint a szerelmünké. Néha kisebbek…

Néha a legnagyobb dolog, amit megtehetünk a másikért az, ha elengedjük a kezét. Ha elbocsájtjuk az életünkből harag, és agresszió nélkül.

Máskor erre nem adódik lehetőségünk.

De egyvalami biztos. Ha nem is öregszünk meg életünk szerelmével, az érzést, hogy találkoztunk, hogy voltunk egymásnak, egész életünkben magunkkal vihetjük.

Magunnak vihetjük, amit tanultunk egymástól. Az érzést, hogy egy nap lehet olyan intenzív, mint másnak egy egész év. A tapasztalatot, hogy a szerelem tanító.

Néhányan csak egy darabig kísérnek minket az úton, de meghatározóak lesznek egész életünkben.

Lehet, hogy nem maradunk velük, de legyünk hálásak azért, hogy volt lehetőségünk ismerni, és felismerni az ilyen intenzív, nagy szerelemet.

Ha bármikor elkeserednél, vagy egyedül éreznéd magad gondolj arra, hogy vannak, akik soha életükben nem találkoznak életük szerelmével…

Hozzászólások: