Házasság nélküli kapcsolat? Hölgyek, legyetek résen, az együttélés minden, csak nem házasság!

A házasság nélküli kapcsolat napjainkban egyre elterjedtebb. A nők azért szeretik ezt a kapcsolatot mert így is úgy érzik, hogy férjnél vannak. A férfiak is helyeslik ezt a fajta együttélést, hiszen azt vallják, hogy házas emberek, csak nem hivatalosan.

A férfi számára ez a helyzet nagyon is kedvező, mert a szeretett nő kényezteti őt és figyel rá, neki pedig nincs hivatalos felelőssége. Ez a fajta partnerkapcsolat bármikor véget érhet, ha az egyik fél úgy gondolja, hogy összepakolja a holmijait és tovább áll.

Egyszer egy barátnőm párja lakást vásárolt amihez kölcsönre is szüksége volt. A barátnőm őszintén megmondta a partnerének, hogy ez a te lakásod, ezért én nem fogok pénzt költeni rá. A férfi próbálta elmondani és meggyőzni őt, hogy mindez a barátnőmért van, de mivel ő intelligens tudta, hogyan végződhet ez a kapcsolat. A végén összeházasodtak.

A nők többsége, ha együtt él a párjával elkönyveli, hogy ő már férjnél van, közös kasszán vannak, a nő egész nap a konyhában tölti az idejét. Mindent megtesz a férfiért és ez általában fordítva is így van. Sokan így töltik el a fiatal éveiket, olyan férfi mellett aki egyáltalán nincs felkészülve arra, hogy hivatalosan is egy pár legyenek.

Hölgyeim, legyetek résen!

A nők általában elfogadják az olyan kijelentéseket mint “miért kell nekünk egy darab papír”. Gondolkodjunk reálisan. Amikor egy férfi azt mondja, hogy ő fél egy hivatalosan lepecsételt papírtól, akkor a nő kérdezze meg tőle azt, hogy akkor hogyan érzi magát amikor vízumot igényel, vagy amikor meghosszabbítja a jogosítványát? Lehet, hogy fóbiája van amikor hivatalos okmányokról hall, vagy egyszerűen nem akar házasságot kötni az illető hölggyel?

Ha egy férfi fél attól, hogy a körülötte lévő embereknek is elmondja, hogy együtt van a szeretett nővel, akkor nem akarja ezt a dolgot. Lehet, hogy más nőre gondol csak szereti azt ahogyan az élettársa főz, örül neki, hogy gondoskodik róla, de nem fogadja el mint feleséget.

Ameddig össze nem házasodnak, addig a férfi egy szabad sasnak érezheti magát. Ha jól érzi magát, akkor akár 30 évet is leélhet így egy nővel. Ráadásul még az édesanyja sem nyaggatja, hogy miért nem nősül már meg, hiszen manapság divat együtt élni valakivel.

Ilyen esetben egy nő évekig várhat arra, hogy a férfi feleségül kérje őt. Eltelhet akár öt év is, sőt a nő is átnyújthatja a jegygyűrűt a szeretett férfinak, csak nem biztos, hogy a férfi reagál erre.

A nő azt is mondhatja, hogy a felesége a szeretett férfinak, még akkor is, ha ez nem így van. Lehet, hogy a nő sem szereti a hivatalos dolgokat, vagy azt is gondolhatja, hogy a házasságra semmi szükség, nem egy papír miatt lesznek boldogak.

Ha egy nő szeretné azt, hogy összeházasodjanak és a férfi hallgat, akkor ez nem jó jel.

Úgy élhetsz ahogyan szeretnél

Manapság egy fiatal nő már megteheti azt, hogy együtt él néhány évet egy férfival és pár évet egy másikkal. Negyven éves lesz és még nem volt férjnél.

Ha van bátorsága akkor megmondja az aktuális élettársának azt, hogy éljenek együtt egy évig azért, hogy megszokják egymást, lássák működik-e a kapcsolatuk, utána pedig házasodjanak össze. Ha ezt nem teszi meg, akkor meglehet, hogy a későbbiekben egyedül marad, anélkül, hogy férjnél lett volna és gyereket szült volna.

Hozzászólások: