20 tudnivaló a divattól távolságot tartó nőkről

Utálsz vásárolni, nincs különösebb érzéked a divathoz? Ne aggódj, a nők jelentős része is így van ezzel. Jó, ha tudod, miről ismerszik meg a csaj, akinek nincs ?fashioniszta hitvallása?.

Sexy man and woman dressed in jeans doing a fashion photo shoot in a professional studio

1. Három fizura van, amit gyakran láthatsz tőlük: a kiengedett haj, a lófarok és a feltűzött haj.

2. Van egy darab cipőjük, és a ruhatáruk 90 százalékához ezt az egy topánt hordják.

3. A hétköznapi viseletük a legtöbbször egy felső és egy farmergatya párosítása. A trükközős, réteges öltözködés és a fura kiegészítők általában nem kapnak szerepet az öltözködésükben.

4. Igen, mázlid van, ez általában a melltartóra is igaz: nem szeretik a kitömött, merevítővel ellátott darabokat, úgyhogy a WYIWYG-elv mentén náluk kisebb az esélye annak, hogy nagyot csalódsz a végén.

5. Emiatt a reggeli készülődés tíz-húsz percet vesz maximum igénybe. Mert hát mit is vegyenek fel? Jé, itt egy tiszta farmer és egy csinos top, az előszobában vár a korábban már említett cipő, és voilá, már készen is vannak.

6. A nyári ruhák és a koktélruhák azért klasszak, mert úgy tűnik, mintha a szokásosnál több időt szántak volna az öltözködésre, pedig egyébként nem is.

7. Az elvont frizurákkal vigyázni kell, mert amit a fodrász egy fél óra alatt belő, azzal legalább egy órán át kellene foglalkozni otthon. És hát kinek van arra ideje? Hát ez az.

8. A sminkelés a világ nagy rejtélyei közé tartozik a számukra. Persze, hordanak sminket mi több, általában naponta (kivéve, ha csupán öt perc maradt csak a készülődésre), de felfoghatatlannak tűnik, hogyan léteznek komplett magazinok, legalábbis rovatok, amelyek az árnyékolás és a szemfestés háromszög technikájáról szólnak oldalakon keresztül. Hogyan lehet egy egész iparágat építeni aköré, hogy fekete tussal kihúzza a nő a szemét??!

9. Valahányszor tudatosodik bennük, hogy magassarkú cipőt kell vennük egy esemény kedvéért, mindig elmegy a kedvük az élettől.

10. Aztán persze látjuk, hogy mennyivel hosszabbnak tűnnek így a lábaink, mennyivel formásabb a fenekünk és ringóbb a járásunk, ezért ilyenkor persze elhatározzuk, hogy gyakrabban fogunk magassarkút felvenni.

11. Aztán persze rájönnek, hogy elég fájdalmas és kellemetlen így járni-kelni, úgyhogy előbb-utóbb beruháznak egy prémiumkategóriás tűsarkúra, és elajándékozzák a másikat (ha egyáltalán saját volt, nem kölcsöncucc). Ezért is van az, hogy nekik mindig egy cipőjük van, de az drága volt, és legalább tizenöt kilométert le tudnak sétálni benne szükség esetén.

12. Irigyelik, hogy a legtöbb eseményen a férfiak megjelenhetnek sportcipőben és öltönyben, és senkinek sem rebben a szeme.

13. A cipőhelyzet egyébként is rémes: többször teszik fel a kérdést, miért olyan nehéz kényelmes és kihívó női szandált találni, ami nem lábujjletépős, ugyanakkor sarka sincs? Nagymamaszandálok és ortopédcipők kíméljenek!

14. Ha olyan feladatot kapnak a munkájuk kapcsán, amihez ki kell öltözni, kicsit kétségbeesnek, hogy jó, de mit vegyenek fel?!

15. Aztán persze hamar rájönnek, hogy mit mivel kell ügyesen párosítani, hogy a hatás meglegyen, de azért az egyszerű, letisztult vonalak is megmaradjanak.

16. Van ugyan kontaktlencséjük, általában azt is hordják, de gyakran van rajtuk szemüveg, mert épp nincs kedvük pepecselni a lencsével.

17. Igazán praktikus, ha a napot sporttal zárják, mert így egész nap sportcipőben és bő gatyóban lézenghetnek, és van rá kifogásuk legalább.

18. Valahányszor kiöltöznek, a rokonság és a barátok mindig szóvá teszik, hogy mennyire másképp néznek így ki, és milyen jól áll a hosszú fülbevaló, a trükkös smink és a különleges ruha. A nagynéni is elájul: ?Fiam, nem is tudtam, hogy ilyen vékony derekad van a sok póló alatt!?

19. Ezek a szép ruhák azért jobbára el vannak rejtve a szekrény mélyén, és csak esküvők, temetések és keresztelők alkalmából kerülnek elő.

20. Azért a hétköznapokon a kiöltözés még mindig a legszebb skinny farmert és a legszebb dekoltázst mutató topot jelenti számukra. Nem kell ezt túlpörögni.

Hozzászólások: