Ezért tudja meg a legtöbb nő Január 17.-én, hogy teherbe esett

A nők életében az egyik legizgalmasabb pillanat az, amikor megtudják, hogy teherbe estek.

A világ egy óriási hely, ezért naponta rengeteg nő szembesül ezzel a csodálatos tapasztalattal. Azonban a számokból kiderült, hogy az év bármely más napjával szemben, a legtöbb nő január 17-én tudja meg, hogy teherbe esett.

Ennek az a magyarázata, hogy ez a dátum csaknem két héttel szilveszter után van és ezt az időszakot “Nemzetközi Babacsináló Napnak” nevezik.

z a dátum azért nyerte el ezt a címet, mert az emberek többsége szeptemberben születik. A régiek úgy tartják, hogy a legtöbben szilveszter után próbálkoznak gyermeket nemzeni. Úgy tűnik, hogy újévkor mindenki elcsendesedik és ilyenkor az anyukáknak nagyobb esélyük van teherbe esni.

A szakértők azt állítják, hogy január 17-én 10.000 nő vásárol terhességi tesztet, miközben idegesen várják az erdményeket. Ráadásul nem elégszenek meg egy pozitív eredménnyel, a legtöbb anyuka második tesztet is kipróbál.

Siobhan Freegard szerint, a terhességi tesztfüggőség valóban létező dolog. Állítólag az anyukák 62 százaléka az első porzitív eredmény ellenére is folytatja a tesztelést. Tény, hogy a teherbe esett nők 20 százaléka bevallotta, hogy több mint 16 tesztet vásárolt, hogy biztos legyen benne.

“A pozitív eredménynek örülni kellene, nem szabad idegeskedni a terhesség miatt!”

Siobhan azt javasolja a fiatal anyukáknak, hogy az otthoni tesztelgetések helyett inkább forduljanak időben szakemberhez.

Hozzászólások: