Ezt a 7 dolgot csinálják naponta a boldog emberek

Kutatások szerint az általános boldogságérzet 50 százalékban genetikailag meghatározott, és közel 40 százalékban függ a minket ért napi külső hatásoktól. A fennmaradó 12 százalék függ tőlünk, ezért jó tudni, mit csinálnak nap mint nap a magukat boldognak mondó emberek, hisz érdemes lehet követni a példájukat:

2015-09-26_070627

1. Rendszeresen mozognak: nem minden boldog emberen látszik, hogy fizikai gyakorlatokat végezne, azonban napi 7 perc testmozgás elegendő ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Hét perc alatt endorfinok, és neurotranszmitterek szabadulnak fel, amelyek felelősek a boldogságérzetért.

2. A szabadban is töltenek időt: napi 20 perc a szabad levegőn elegendő a boldogságszint növekedéséhez. A második pontot kombinálhatjuk az elsővel, így két legyet ütünk egy csapásra. Egy séta ebéd után a közeli parkban, vagy az irodaház belső udvarában máris érzékelhető változásokat eredményez.

3. Családra való odafigyelés: a legtöbb ember számára a család a legfontosabb az életben. Ha boldog akarsz lenni, ássuk el a csatabárdot a sógorunkkal, sógornőnkkel, szenteljünk több figyelmet a szüleinknek, gyerekeinknek.

4. Időt szánnak a barátságok ápolására: a barátok alkotják azt a családot, amelyet mi egyedül választunk. Néhány perc telefonbeszélgetés a barátainkkal sokat számít.

5. Mindig értelmét találják a munkájuknak: az elégedettségérzet az élet minden területén, így a munkahelyen is fontos, ezért minden tevékenységben megtalálják a kihívást.

6. Részt vesznek a közösségi életben: egy olyan csoportnak, vagy közösségnek aktív tagja lenni, amelyhez napi kapcsolat köt, javítja az önbecsülést, és erősíti az összetartozás érzését.

7. Eleget alszanak: az alváshiány rendkívül rossz hatással van a szervezetre. Megfelelő mennyiségű alvás híján idegesek, stresszesek leszünk, és a teljes napi tevékenységünkre kihat a rossz közérzet. A boldog emberek nem kevésbé foglaltak mint mások, ám tudnak lemondani bizonyos dolgokról, ha úgy érzik, pihenésre van szükségük.

Hozzászólások: