EZ TÖRTÉNIK A RÁNCOKKAL ÉS A BŐR HIBÁIVAL HA NYERS BURGONYÁVAL KENJÜK BE!

A burgonyáról egészen biztosan nem az jut eszünkbe elsőre, hogy milyen jó kis ránctalanító lenne belőle. Szinte nap mint nap fogyasztjuk, számtalan formában elkészíthető, de ezen túl nyersen az egyik leghatásosabb arcápoló készülhet belőle.

Miért hasznos a nyer burgonya a bőr számára?

Nagyon sok benne a vitamin, és az ásványi anyag, ezért pótolja a bőr számára, azt amire éppen szüksége van.A burgonyától a bőrünk ápolt, és élettel teli lesz. Fogyaszthatjuk napi rendszerességel, ilyenkor belülről ápol, de alkalmazhatjuk helyileg, külsőleg is.

B-komplex vitamin tartalma miatt védi a bőrt a ráncosodástól, és a napozások okozta bőrszíneződések kialakulásától. Megakadályozza a kiszáradást, és a különböző fertőzések, gyulladások kialakulását.

C-vitamin: elengedhetetlen az egészséges bőr számára. Egyensúlyban tartja a kollagén termelődést, gondoskodik arról, hogy a bőrünk mindig feszes, és rugalmas legyen. Antioxidáns hatása miatt védelmet nyújt a bőrnek a káros szabadgyökökkel szemben. Hidratálja a kiszáradt bőrt, és megszünteti a pattanások, hegek jelenlétét.

Vas: ha valaki vashiánnyal küzd, bőre elszíneződik, szürkés lesz. Fontos, hogy napi szinten fogyasszunk tudatosan vasban gazdag élelmiszereket.

Foszfor: ez az ásványi anyag nagyon fontos a bőr regenerációja szempontjából, hiszen segíti a szövetek és sejtek megújulását.

Kalcium: ha hiányzik a szervezetből, sokkal hamarabb és látványosabban indul be az öregedési folyamat. Hiánya következtében különböző betegségek is kialakulhatnak, mint például a pszoriázis. Fontos szerepet játszik a bőr hidratáltságában is.

Kálium: megakadályozza a korai öregedést, fenntartja a kötőszövetek egészségét, és ösztönzi a kollagén termelődést.

ÍGY ALKALMAZZUK A NYERS BURGONYÁT

  • vágjunk vékonyabb szeletekre egy alaposan megmosott burgonyát, majd akárcsak az uborkás arcpakolás esetében, fedjük be az arcunk burgonya szeletekkel.
  • ennél a megoldásnál azonban sokkal hatékonyabb, ha kifacsarjuk a nyers burgonya levét, és azzal itatjuk át az arcunk. Mossuk le vele a száraz arcunk, hagyjuk így 5-10 percig, majd mossuk le tiszta vízzel. Naponta alkalmazzuk ezt a módszert.
Hozzászólások: