Az orvosnak nem volt elég a hálapénz! Megdöbbentő történet…

Szombaton idős édesanyámat látogattuk meg a nejemmel, olyan felháborító dolgot mesélt, hogy egyszerűen késztetést éreztem rá, hogy írjak Önöknek. Édesanyámat heti rendszerességgel látogatjuk, ellátjuk mindennel, amire csak szüksége van, vásárolunk neki, segítünk mindenben, amiben engedi, mert 81 éves kora ellenére szereti saját maga intézni a dolgait és nem mindent enged meg nekünk. Többször kértük már, hogy költözzön hozzánk, de azt mondja, ameddig el tudja látni magát, szeretné megtartani a függetlenségét. Most szombaton is nála jártunk, meg is ijedtünk, mert nem volt valami jó egészségi állapotban. Ő nyugtatott minket, hogy nincs semmi komoly baja, csak a hét közepén belázasodott és nehezen vette a levegőt, de nekünk nem szólt volna, pedig majdnem minden nap hívjuk is telefonon, ő is fel szokott hívni minket.

14686823267598_98138179_db


Az orvost viszont kihívta, aki telefonban először vonakodott attól, hogy házhoz ki kelljen mennie, holott, ha jól tudom, pont az efféle esetekben lenne ez normális helyzet. Közölte édesanyámmal, hogy a kiszállásnak ára lesz, 5 ezer forintot fog felszámolni a vizitért. Véleményem szerint ez önmagában elég nagy pofátlanság. Több ismerősömet is megkérdeztem, hogy az ilyen “kiszállás” pénzbe kerül-e, mindannyian azt válaszolták, hogy nem, ingyenes. Úgy látszik csak papíron.
Édesanyám mondta, hogy rendben, jöjjön és nézze meg a doktor úr. Így is történt, kiment hozzá, körülbelül 3 percet töltött nála, megnézte a torkát, meghallgatta a szívét és receptet írt. Majd az anyagiakra tért, és 7 ezer forintot kért édesanyámtól a villámlátogatásért.Édesanyám elkezdett szabadkozni, hogy hát 5 ezerről volt szó és nincs is otthon több pénze. Valóban nem volt, nem szokott nagyobb összeget otthon tartani,de ez amúgy is részletkérdés. Szóval az elején tisztázott árnál még 2 ezerrel magasabb tarifát nem tudta kifizetni édesanyám, amitől begőzölt a doktor úr és édesanyám elmondása szerint, akinek a szavában semmi okom kételkedni megijedt tőle. Mondandójának lényege az volt, hogy legközelebb lesheti édesanyám, hogy mikor fog kijönni hozzá, tőle akár fel is fordulhat. mindezt kiabálva közölte egy idős asszonnyal, majd ezek után köszönés nélkül távoztak és szó szerint becsapták maguk mögött az ajtót. Amikor meghallottam az egész történetet bevallom elborult az agyam. Már önmagában az is felháborító, hogy pénzt kért a doktor úr olyan dologért, ami alapból ingyen járna, azaz nem is ingyen, hiszen édesanyámtól több, mint 40 éven keresztül vonták a különféle járulékokat. De az végképp tűrhetetlen, hogy olyasmivel rémisztgessen egy idős asszonyt, hogy nem fognak neki segíteni legközelebb. Mindenképpen szerettem volna utánajárni a dolgoknak, ezért telefonon felhívtam a doktor urat és rákérdeztem az egészre. Arra számítottam, hogy tagadni fog, vagy szabadkozni, ehelyett arrogáns módon lekoptatott. Most eldöntöttem azt is, hogy megteszem a kellő lépéseket és hivatalos panaszt fogok tenni. Hátha akkor ilyesmi nem fordulhat elő a jövőben.

Hozzászólások:

9 thoughts on “Az orvosnak nem volt elég a hálapénz! Megdöbbentő történet…”

Comments are closed.