Borotválkozás ?odalent? káros lehet az egészségre

eldobhato_noi_borotva-300x336

A bikini vonalak és nemi szervek szőrtelenítésének legegyszerűbb és legkényelmesebb módja a borotválás. Fájdalommentes, gyors és olcsó. Az ezzel járó veszélyekkel azonban senki nincs tisztában, egy amerikai kutatás ezt tárta fel most.

A nők 87 %-a elismeri, hogy a szőrtelenítéshez a borotvát használja. A nemi szervek környékén lévő bőr azonban rendkívül érzékeny, többszörösen kényesebb területnek számít, mint például a láb. A borotválás során úgynevezett mikro-traumák érik a bőrt, és a megkérdezett nők 90 %-a tapasztalt benőtt szőrszálakat, és egyéb, kisebb- nagyobb gyulladásokat.

Mivel vékony bőr borítja a nemi szerveket, így ezeken a területeken kifejezett jó ?talaj? van a baktériumok számára. Elég egy kisebb vágás, egy benőtt szőrszál és máris szabad az út a kórokozók számára, és a nemi betegségek kialakulására. A fertőzések pedig -amint tudjuk- gyorsan terjednek.

Így, ebből kifolyólag egy herpesz, egy gombás fertőzés, vagy akár a HPV vírus elkapása nem feltétlenül köthető a nemi kapcsolatnak. Mindemellett mivel a nemi szerv folyamatosan verejtéket termel, így a műanyaggal, valamint a fémmel való közvetlen érintkezése sem mondható túl higiénikusnak. Mi több, könnyen megfertőzhetjük párunkat is vírusokkal és fertőzéssel.

Egy hasonló kutatás során az is kiderült, hogy a legtöbb nemi beteg borotvát használt, így ez is alátámasztja a fent leírtakat. Egy, a témában jártas orvos szerint minden szőrtelenítési technika járhat hasonló következményekkel, így számukra az alábbi tanácsokat adná Dr. Gibson:

  • mindig sterilizált szőrtelenítő eszközöket használjunk
  • felejtsük el a borotvahabokat, használjunk szappant
  • soha ne töröljük szárazra a borotvált felületet
  • figyeljünk a fehérnemű anyagára, próbáljunk természetes, 100 %-ig pamut anyagúakat viselni
Hozzászólások: