SOKAT JAVUL A SZEMED ETTŐL A PÁR PERCES SZEMTORNÁTÓL

Nincs az az ember. akinek a korral nem kezd el romlani a szeme, ha máshoz nem, olvasáshoz szüksége lesz szemüvegre szinte mindenkinek.  Ha késleltetni akarod a folyamatot, íme az egyszerű szemtorna, ami sokat segít.

colour-eye-image-september

1. PISLOGJ

Nem is tudod, de nem pislogsz eleget, ha napi 1 percet intenzíven pislogsz, sokat teszel a szemedért. Pótolja a nedvességet, erősíti a szemizmokat, A pislogás arra is jó, hogy segít “újraprogramozni” a látást, mert a pillanatnyi elsötétedés hatására az agy a szemen keresztül beáramló képi információkat frissíti, így a látás élesebbé válik.

2. TAKARD LE A KEZEDDEL

Kezeddel takard le a szemedet. Ezután nyisd ki a, és pislogj néhányat a sötétben. Vedd el a szemed elől a kezed, aztán kezd újra.

3. A VÉGTELEN

Képzeljünk el egy nagy végtelen jelet a szemünk előtt, és kövessük az elképzelt látványt tekintetünkkel, ezt mindkét irányba 5x ismételjük.

4. KÖZEL- ÉS TÁVOLRA NÉZÉS

Először fókuszáljunk egy hozzád közel található tárgyra, majd egy messzebb lévőre. A gyakorlat 5 percig tart, minden 10-dik másodperc után váltsunk fókuszt a közeli tárgyról a távolira, vagy fordítva.

Hozzászólások: