Az igaz szerelem kemény munkát igényel – Nem futamodhatsz meg az első probléma után

Egy jól működő, szerelemre épülő párkapcsolat áldozatokkal jár és meg kell dolgozni érte!

Egy párkapcsolat ereje nem csak abban nyilvánul meg, hogy hány szál vörös rózsát kap a pár hölgytagja, vagy milyen finom vacsorával lepi meg a feleség a munkából estére hazaérő férjét. Az elköteleződés is az igaz, tiszta érzésekről árulkodik.

Ahogy az élet minden területén, úgy a szerelemben, a párkapcsolatban is vannak hullámvölgyek, mert mindenki idővel változik, mások lesznek az értékek és az igények. Ez pedig azt jelenti, hogy a szerelem, a szeretet intenzitása is hullámzik, viszont ahhoz, hogy ezek a hullámok, minél kisebbek legyenek, mindkét félnek dolgoznia kell.

Az egyik ilyen fontos “munka”, az elköteleződés, ami azt jelenti, hogy a felek a nehéz időszakokban is azon dolgoznak, hogy a lehető legkevesebb lelki sérüléssel mindenki átvészelje a problémás időszakot.

Ha valaki igazán szereti a párját, akkor megoldásokat javasol a problémákra, és nem hárítja át a felelősséget. Egy szerelem ereje sokszor abban mérhető, hogy a felek mit képesek megadni, megtenni egymásért. És ez olykor lemondásokkal, áldozatokkal járhat, de hihetetlen erőt képes adni, amellyel a legnehezebb időszakokat is kibírhatják a szerelmesek.

 

Forrás

Hozzászólások: