KEND AZ ŐSZ HAJRA EZT AZ EGYSZERŰ RECEPTET ÉS AZ EREDMÉNY MEGHÖKKENT MAJD TÉGED IS!

Egy bizonyos életkor után az ember bizony elkezd őszülni. Ilyenkor kezdődik a hajfestés, ami azonban sokszor okoz bosszúságot, kellemetlenséget. Nem tudjuk kellőképp befesteni, kikandikálnak az ősz hajaink, és nem is beszélve a festék roncsoló hatásáról.

Olyan hajfestékek is vannak, melyek színárnyalatáról hiába ábrándozunk, egyszerűen nem fogják be az ősz hajszálakat. A megoldás az lehet, ha egy teljesen természetes módszert választunk, hiszen ez egészségesebb, és sokkal megbízhatóbb is. Ha szeretnénk visszahozni a szürke haj természetes színét, akkor mindenképp ki kell próbálnunk az alábbi módszert.

ELKÉSZÍTÉS:

Hámozzuk meg 5 burgonyát. A krumplikat használjuk fel például az ebédhez, a hajszínezéshez nekünk csak a héjra lesz szükségünk. Töltsünk két csésze hideg vizet egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a héjat. Miután el kezd forrni, vegyük kisebb lángra a tüzet, és még hagyjuk párologni 5 percig. Ezután vegyük le serpenyőt a tűzről, és hagyjuk állni addig, míg kihűl. Miután kihűlt, szűrjük le a levét egy edénybe, adjunk hozzá néhány csepp levendula vagy rozmaring illóolajat, majd töltsük egy kisebb, jól záródó üvegbe.

HOGYAN HASZNÁLJUK?

Mossuk meg a hajunk a megszokott módon, majd egy alapos öblítés után masszírozzuk be az előbb elkészített burgonya levével a hajunk egész felületét. Vigyázzunk, hogy mindenüvé jusson a léből, kézzel jó alaposan gyúrjuk át a hajunk. Ezt már nem kell leöblíteni, formázzuk és szárítsuk a hajunk a megszokott módon. Aki kipróbálta már a tejesen természetes módszert, csak ajánlani tudja minden ősz hajjal küszködő számára.

Hozzászólások: