Ez történik valójában, ha nem cserélsz minden nap fehérneműt

1. Viszketés

A baktériumok megtelepszenek a fehérneműn majd a bőrön. Az érintett területek viszketni kezdenek. Minél gyakrabban cserélünk fehérneműt, annál kevesebb baktérium fog bejutni az ágyéki területre.

2. Kiütések, irritáció

Amikor már viszketni kezd, akkor automatikusan elkezdjük vakarni az említett helyen. Ez súlyos irritációt és kiütéseket okozhat. A fehérnemű is horzsolni fogja a begyulladt bőrt amely során dudorok jelennek meg, amelyek első ránézésre úgy néznek ki, mintha kiütés lenne. Nyorsan nyilt sebbé változhatnak, ha kaparni kezdjük. Mivel az ágyékunk alig kap levegőt ezért a gyógyulás folyamatai hosszasak és fájdalmasak.

also-540x280

3. Erős szagok

A testünk alsó része gyorsan büdösödik – a régi fehérnemű a baktériumok miatt gyorsan büdös lesz. A nemi szerveknek ténylegesen szüksége van friss levegőre, hogy egészséges maradjon, különben hamar szaga lesz, mint egy régi zokninak.

4. Fertőzések

Ha lehetséges, akkor kerüljük el a nedvességet az ágyéki területen. A nedves környezet ideális a baktériumoknak és a rosszindulatú fertőzéseknek. Ezért fontos, hogy rendszeresen cseréljük a fehérneműt és óvakodjunk a külső nedves hatásoktól is. Ezért érdemes pamut alsóneműt hordani, hiszen a műanyag egy másik kockázati tényezője a fertőzéseknek.

5. Húgyúti fertőzés

A húgyúti fertőzés fájdalmas tapasztalat, amely miatt sok nő szenvedett már. Ez erős égő érzést okoz vizelés közben. Ha ezt tapasztalod, azonnal fordulj orvoshoz, mert a fertőzést kezelni kell, különben súlyos vese-fertőzést okozhat.

Milyen gyakran cserélsz fehérneműt? Az orvosok azt tanácsolják, hogy naponta egyszer cserélni kell. A rendszeres sportolóknak, vagy ha gyorsan izzadni kezdesz akkor érdemes naponta többször, természetesen tisztálkodás után. A lényeg, hogy mindig tiszta, száraz és friss legyen – és akkor jól fogod érezni magad!

 

Hozzászólások: