Hallottál már a Vonzás Törvényéről? A gondolatok ereje a vágyak és célok elérésében!

?Életedet éld a maximumon!?, ?Sorsodat te magad alakítsd?, ?Váltsd valóra álmaidat!? ? szlogenek, matricák, hűtőmágnesek, Facebook-kiírások árasztják a jobb jövő felé tett szükséges lépéseket, de mennyi igazság van bennük? Vajon tényleg megteremthetjük saját valóságunkat?

1000_mosolygo-lany_20150723_170553

A válasz röviden: igen. A vizualizáció, mantrák, az álmok részletes papírra vetése valóban segít valóra váltani őket. Biztosan ismered a híres könyv, A Titok módszerét, amely szerint, ha megfontoltan, szándékosan és tisztán elképzelsz valamit, akkor végül megkapod álmaid tárgyát. Nyaraló a tengerparton, sötétkék luxusautó, pénz ? ezek mind a te valóságoddá válhatnak. Biztosan elgondolkodtál ezen és tetszik a gondolat, de biztosan megszólalt már benned a belső hang is, a kételkedő, a szkeptikus, ami kérdőre vonta az elméletet.

Az egész a vonzás törvényén alapszik, ?a hasonló a hasonlót vonzza? elven. A pozitív gondolatok pozitív valóságot hoznak létre, a negatívak pedig negatív valóságot. Ez így működik. Azonban a sötétkék Mercédesz nem véletlenül fog a házunk elé gurulni, hanem az agyműködés szövevényes hálózatának működése révén ? amelyre van magyarázat.

Nézd, hogyan működik. Az agy olyan, mint egy hatalmas számítógép. Minden pillanatban 100 milliárd bit mennyiségű információt képes tárolni a neuronjaiban. A neuronok közt száguldoznak az információk, és eljutnak az agy más részeire és a többi szervhez. Mivel az agy nem tud minden egyes bitre külön emlékezni, ezért idegpályákkal rövidíti le ezeket. Minél többször tapasztal meg egy dolgot, annál erősebbé válik az agy adott pályája.

Például, minél többet vezetünk, annál automatikusabbá válik a sebességváltás, nincs szükségünk arra a maximális koncentrációra a pedálozáshoz, mint friss sofőrként, amikor meg se hallottuk, ha hozzánk beszéltek vezetés közben. Ugyanígy van a szokásokkal is. Ha ?társasági dohányzó? vagy, akkor egy buli a barátokkal maga után vonja a dohányzás gondolatát is.

Az agy képes új idegpályákat létrehozni. Ezért tudunk kialakítani új szokásokat, ezért tudjuk bővíteni memóriánkat és ezért tudunk tanulni is.Minél erősebben koncentrálunk valamire, annál erősebbek lesznek a hozzá kapcsolódó idegpályák.

Ha sokat gondolunk és koncentrálunk egy bizonyos dologra, agyunk automatikusan olyan döntéseket hoz, amelyek az elképzelt dolog felé irányítják tetteinket. Ha tehát agyunk a fizetésemelésre koncentrál, akkor olyan ütemtervet hoz létre, melyet követve elérjük a vágyott béremelést.

Itt van a kulcs: a tettek mezejére kell lépni.Amikor meglátod, hogy álmaid autója eladó ? függetlenül attól, hogy megengedheted magadnak vagy sem ? fel kell hívnod a tulajdonost. Ha meglátod álmaid nőjét vagy férfiját az úton, köszönnöd kell neki. Amikor üzletkötésre van lehetőséged, előre kell lépned és igent mondani.

Néhány tanács, hogy életben tartsd álmaidat

Függeszd ki: A konyhaszekrények ajtóinak belsejére ragassz emlékeztető cetliket, ezeken fogalmazd meg vágyaidat: ?egészséges és gazdag vagyok?, ?megkapom álmaim állását?, ?egészséges vagyok és kiegyensúlyozott az életem?, vagy ?boldog vagyok?. Mindegyiket függeszd ki valahova és olvasd őket minden nap.

Egy perc vizualizáció: Adj magadnak minden nap egy percet, amikor csak azzal foglalkozol, hogy magad elé képzeled azt, amire vágysz ? kapcsolatot, házat, munkatapasztalatot vagy utazást. Lásd mélyen a színeket, használd minden érzékedet. Mintha teljesen valóságos lenne.

Mondd ki a vágyaidat: Ha beszélsz arról, amit szeretnél, akkor az emberek segíteni fognak neked, hogy elérd. Sosem tudhatod, hogy milyen lehetőségek gondolatát ébreszted másokban azzal, hogy folyamatosan ismételed a vágyaidat és szenvedélyedet.

Mindezek mellett figyelembe kell vennünk azt, hogy nem fogjuk tudni bevonzani azt, amik nem vagyunk. Ha jót akarunk az életünkbe, akkor jónak kell lennünk.

 

Hozzászólások:

One thought on “Hallottál már a Vonzás Törvényéről? A gondolatok ereje a vágyak és célok elérésében!”

Comments are closed.