Indiában a sós víz méregtelenítő hatását már nagyon rég ismerik, azonban a nyugati világ ezt az információt még gyakran elutasítja. Fontos, hogy megismerkedjünk a sós víz pozitív tulajdonságaival. Egy pohár langyos vízbe tegyünk egy teáskanál tengeri sót, igyuk meg lehetőleg éhgyomorra naponta. 1. Hidratálás Matt Stone táplálkozási szakértő szerint, a sima vízzel nem tudjuk kellőképpen hidratálni a testet. E célból ajánlott a sós víz beiktatása is naponta egy alkalommal. 2. Megfelelő emésztés Ha emésztési problémákkal küzdünk, szintén megoldást jelenthet a sós víz, hiszen ez serkenti a bélműködést. Minden reggel fogyasszunk el egy-egy pohár sós vizet éhgyomorra, és hamar megoldódik majd a probléma. 3. Álmatlanság ellen Az ásványi sók megnyugtatják az idegrendszert. Ha problémáink vannak az elalvással, fogyasszunk el egy pohár sós vizet. 4. Méregtelenít Egy pohár sós víz erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, így gyorsan kihajtja a szervezetből a káros baktériumokat és méreganyagokat. 5. Az egészséges csontokért Az ásványi sók nagyon jó hatással vannak a csontok egészségére. Különösen azoknak ajánlott a sós víz fogyasztása, akik csontritkulással küzdenek. 6. Jó hatással van a bőrre Ha tiszta és egészséges bőrt szeretnénk, igyunk meg minden nap egy pohár sós vizet. Szintén méregtelenítő hatásának köszönhető, hogy széppé varázsolja a bőrt. 7. Sok ásványi anyagot tartalmaz A sós víz egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy számos nélkülözhetetlen ásványi anyag van benne. Ha egészséges életet szeretnénk, semmiképp ne hagyjuk ki a napi egy pohár sós víz fogyasztását.

A nyári melegben az izzadás egyre gyakrabban előforduló természetes jelenség, azonban a probléma orvoslására létezik megoldás. Próbáljuk ki az alábbi recepteket, és győződjünk meg róla, hogy túlélhetjük a kánikulát izzadás nélkül is.

izzadas

Az izzadásgátlók alkalmazásánál fontos odafigyelnünk az időpontra is, hiszen van, amikor a test aktívabb a befogadásra. Szakemberek szerint, az estefele, késő délutáni időpont lehet a legjobb választás.

Zuhanyozzunk este, és alkalmazzuk az izzadásgátlót, majd vegyünk fel könnyű, pamut ruhát. Így az éjszaka folyamán lesz ideje a keveréknek kifejteni a hatását. Kerüljük az izzadásfokozó csípős ételek fogyasztását, és az erős testszagot árasztó hagyma és foghagyma mennyiséget is csökkentsük. Nézzük, milyen természetes módszerek léteznek az izzadás csökkentésére.

1. Indiai feketekömény

Az indiai fekete köményből készült hidegen préselt olaj az egyik leghatékonyabb izzadásgátló szer. Zuhanyozás után kenjük be a testünket, a hónalj részét, így egyszerre hidratálhatjuk a bőrt, és az izzadást is megakadályozzuk. A fekete kömény olaj kiváló antibakteriális hatással rendelkezik.

2. Zsályatea

Tegyünk egy teáskanál zsálya levelet forró vízbe, néhány percig hagyjuk, majd zárjuk el a lángot, fedjük le, tartsuk így 15 percig. Ezután igyuk meg a főzetet. Egy héten keresztül napi egy literrel fogyasszunk belőle, így megakadályozhatjuk mind az éjszakai, mind pedig a nappali izzadást.

3. Almaecet

Antibakteriális hatással rendelkezik, így ajánlott napi egyszer letörölni a hónaljat egy kevés almaecettel. Használhatjuk lábizzadás ellen is. Esténként vegyünk almaecetes lábfürdőt: 2 liter meleg vízhez töltsünk 75 ml almaecetet, és abban áztassuk a lábat 15 percig.

Hozzászólások: