TÖBB EZER NYUGDÍJASNAK JÁR HAVI 32 EZER FORINT SZEPTEMBERTŐL – ÍGY KELL IGÉNYELNI! Több, mint húszezer nyugdíjas…

TÖBB EZER NYUGDÍJASNAK JÁR HAVI 32 EZER FORINT SZEPTEMBERTŐL – ÍGY KELL IGÉNYELNI! Több, mint húszezer nyugdíjas örülhet szeptembertől a plusz pénznek, de nem utalják automatikusan előbb igényelni kell! ITT IGÉNYELHETI , EZEKKEL A PAPÍROKKAL :

Kérem segítse munkánkat egy megosztással, mert így sokkal több emberhez, sokkal több érintetthez juthat el és jelenthet nekik vagy családjuknak valódi segítséget! KÖSZÖNJÜK!

Magyarországon több mint húszezren, a határon túli magyarok körében több ezren jogosultak júliustól hadigondozásra ? mondta Tarnai Richárd.

1000_4_20150812_204434

A Pest megyei kormánymegbízott arra emlékeztetett, hogy a második világháborús hadiözvegyek és hadiárvák járadékát a kommunista diktatúra időszakában elvették. Júliustól a hadiárvák 8550, a hadiözvegyek 32 ezer forint havi járadékot kapnak életük végéig. ?A kormányzat fontosnak tartotta, hogy egy több évtizedes mulasztást, egy több évtizedes bűnt hozzon helyre. Mégpedig azt a bűnt, amely az 1938. november 2-a, az első bécsi döntés és 1945. május 9-e, a második világháború befejezése után a magyar királyi hadseregben, illetőleg csendőrségben szolgálatot teljesítő és ott elhunyt emberek hozzátartozóinak, házastársainak és gyermekeinek az ellátását a kommunista diktatúra idején elvette? ? fogalmazott Tarnai Richárd kormánymegbízott.

Pest megyében eddig több mint száz kérelmet bíráltak el, az első jogerős határozatokat pénteken adták át. A kormány a munkaszolgálatosokat már korábban kárpótolta egy másik jogszabállyal.

Forrás : mno.hu

ITT IGÉNYELHETI :

? a lakóhely szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal járási (fővárosi kerületi) hivatalában,
? külföldön élő és Magyarországon lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkező kérelmező esetében Budapest Főváros Kormányhivatalánál.

Anyagi támogatást kapnak azok a hadiözvegyek és hadiárvák, akiknek férje, édesapja
1938. november 2-a és 1945. május 9-e között

a magyar királyi honvédség és csendőrség kötelékében szolgált és elesett ? ismertette a hadigondozásról szóló törvény módosításának célját az egyik előterjesztő, Lázár János múlt héten az Országgyűlésben. Az előterjesztést a miniszter mellett Kovács Zoltán, L. Simon László, Vargha Tamás, valamint Rétvári Bence képviselők jegyzik.

Mivel lehet igazolni, hogy jogosultak vagyunk a juttatásra?
Az eljárás során a jogosultság hadi eredetét egykorú

szolgálati,
katonai,
kórházi iratokkal
hatósági igazolásokkal (például halotti anyakönyvi kivonattal),
ezek hiányában más hitelt érdemlő módon ? például vöröskeresztes papírokkal ? kell igazolni.
A járási hivatalban megvizsgálják ezeket a papírokat, és döntenek a jogosultságról. A támogatást a nyugdíjjal együtt kapják majd a jogosultak, de az szinte biztos, hogy az augusztusi nyugdíjjal senki sem fogja még megkapni a pluszpénzt. Fontos azonban mihamarabb kérelmezni, mert (az igényléstől kezdve)

visszamenőleg is jár
? tehát például szeptemberben nem csak a szeptemberi, hanem az augusztusi 8 550 forintot is viheti a postás.

Hozzászólások:

7 thoughts on “TÖBB EZER NYUGDÍJASNAK JÁR HAVI 32 EZER FORINT SZEPTEMBERTŐL – ÍGY KELL IGÉNYELNI! Több, mint húszezer nyugdíjas…”

Comments are closed.