5 hiba, amit tuti elvétesz edzés közben

Soha ne válaszd el a mozgást és a táplálkozást, ez a legfontosabb. Az alábbi hibák pedig egy kis odafigyeléssel könnyen kijavíthatóak.

5-hiba-amit-tuti-elvetesz-edzes-kozben_565bca1181966fd61c549c4e61c8fe9e

1. hiba

Ha azt hiszed, hogy eredményes lehet a fogyókúra, ha kicsivel kevesebbet eszel és diétázol. Nem elég, ha csak kevesebbet eszel, ez elavult módszer. Tudjuk, hogy az összkalória ugyan számít, de éppen ilyen fontos a fehérje, a szénhidrátok és a zsírok aránya. Jó, ha naponta többször, akár 2-3 óránként, kis adagokat eszel, mert így tudod szabályozni a vércukorszintet, ez az, amitől fogyni lehet.

 

2. hiba

Ha száz százalékos tökéletességre törekszel. Nem helyes, ha teljesen feladod a nassolást, mert ez a módszer visszaüt. Reálisabb cél, ha mondjuk, a kedvenc csokis kekszednek csak a felét eszed meg, beleillesztve a táplálkozási programba.

 

3. hiba

Ha számolatlanul végzel felüléseket abban a reményben, hogy majd eltűnik az úszógumid. Ez lehetetlen, nem lehet a test egyik tájékáról sem eltüntetni a hájat. A kevesebb kalória bevitelével általában csökkentheted a testzsírt, az erődedzéssel serkentheted az anyagcserét, a kardio edzés pedig kalóriát éget el. A felüléstől nem lesz laposabb a hasad, mint ahogyan a bicepszed sem lesz vékonyabb, ha súlyzózol.

 

4. hiba

Az edzőterem megszállottja. Egyesek akár 90 percen át is képesek a kardio gépen edzeni abban a reményben, hogy lefogynak. Ez teljesen hatástalan. Kár az időért. A rövidebb, de intenzívebb edzésadagokkal több kalóriát lehet elégetni, úgy, hogy az izomtömeg megmarad.

 

5. hiba

Ha nincs reális átgondolt edzésterved. Olyan tervet készíts, amit be is tudsz tartani. Ami alkalmas az egyik embernek, nem válik be a másiknál, ezért személyre szabott és a lehetőségeidet reálisan figyelembe vevő edzéstervvel dolgozz a siker érdekében.

 

Tipp:

Lépcsőzés

Egy lépcsősoron kétszer fel és kétszer le kezdetnek elég. A két következő menetben fölfelé gyorsíts, lefelé mérsékelt tempóban gyere. A 4-5. menetben kettesével vegyed a lépcsőfokokat, lefelé lassabban. A 7-8. menetben felfelé lendítsd a karodat, lefelé lassan menj, ha szükséges, a korlátot is foghatod. Az utolsó két percen a legalsó lépcsőfokon lépdelj gyors ütemben föl és le.

Hozzászólások: