EZ A LEGJOBB MÓDJA ANNAK, HOGY MEGSZABADÍTSUK TÜDŐNKET A NIKOTINTÓL ÉS A KÁTRÁNYTÓL!

A dohányzás mindenképpen káros az egészségre, ezt vitatni nem is érdemes, és az egyik leggyakoribb oka a tüdőráknak. Mivel függőséget is okoz, ezért ha csak nem következik be valami tragédia, a füstölősök nem is hagyják abba káros szenvedélyüket.

Ennek ellenére mégis tehetnek valamit azért, hogy valamelyest mentesítsék tüdejüket a nikotintól és a lerakódott kátránytól.

1. KUKORICA

Béta-cryptoxanthint tartalmaz, amiről úgy tartják, hogy képes megakadályozni a tüdőrák kialakulását, mivel az említett hatóanyag egy rendkívül erős, szabadgyök-pusztító antioxidáns.

2. SZELÉN

Ez is erős antioxidáns, amely leginkább a paradióban, vagy más néven brazil dióban fordul elő leginkább.

3. HAGYMA

Ez is egy igazán hatékony tüdőtisztító zöldség, de még a tüdőt megtámadó vírusos, bakteriális fertőzéseket is meg lehet előzni vele. Azok akik észreveszik, hogy a légzőszervben rákos sejtek ütötték fel a fejüket, egyenek sok hagymát, hiszen megakadályozza azok elszaporodását.

4. GYÖMBÉR

A gyömbér egy rendkívül finom fűszer, de egyben természetes gyógyszer is, főként rákmegelőző hatásáról ismert. Nagyszerűen megtisztítja a káros anyagoktól a szervezetet, így a tüdőt is, ahonnan feloldja a lerakódott kátrányt, nikotint. A dohányosoknak ajánlott a gyömbértea rendszeres fogyasztása, de kisebb darabokat is rá lehet vágni a gyökeréből a főételekre.

5. NARANCS

Ebben a finom déli gyümölcsben is megtalálhat a cryptoxanthin nevű, a tüdőrákot megelőző hatóanyag.

6. CSALÁN

A csalán egy fantasztikus gyógynövény, nagyszerűen fertőtleníti a tüdőt.

7. FENYŐRÜGY

A fenyőrügyből készült szirup nem csak a légúti fertőzések kezelésekor nagyszerű, de hatóanyagai a tüdőkben felhalmozódott káros lerakodásokat is eltávolítják.

Hozzászólások: