KÉT HOZZÁVALÓ A TÖKÉLETES FŐTT KUKORICA TITKA!

A nyár egyik legfinomabb csemegéje

a főtt kukorica. Laktató, ízletes és nagyon egészséges is, éppen ezért kicsitől nagyig mindenki imádja. Egy egyszerű trükk segítségével elkészítheted a világ legfinomabb főtt kukoricáját.

Az első és legfontosabb dolog, hogy kiválasszuk a megfelelő kukoricát. Ha a piacra megyünk vásárolni, akkor ott nyugodtan válogathatunk, sőt a termelőktől még egy-két okos tanácsot is kaphatunk.

Fontos tudni, hogy a kukorica akkor friss, ha a csuhéját könnyen le tudjuk szedni róla. Ha oda van ragadva a szemekhez, akkor inkább ne vásároljuk meg. A szemeket is jól figyeljük meg, hiszen ezek szép duzzadt, ropogós példányok kell legyenek. Ezek mind arra utalnak, hogy a kukorica frissen volt szedve, ellenkező esetbe a szemek már össze vannak száradva. Egy kicsit a körmünket mélyítsük bele az egyik szembe, ha friss és ízletes, akkor tejszerű folyadék fog kibuggyanni belőle.

Főzéskor a vízhez adjunk egy kevés vajat, és tejet, ezeket majd átveszi a kukorica, így kellemes tejes-vajas íze lesz. Van, aki fogyasztáskor szokott vajat adni hozzá, ebben az esetben ez már főzéskor megtörténik.

Hozzászólások: