6 TIPP, amellyel megváltoztathatod az Életed és Szemléletmódodat!

“Ahhoz, hogy megváltoztasd az életed, előbb magadban kell változást előidézned.” – (Simone de Beauvoir)

14570828114197_70651102698081_db

Az emberek többsége fél a változástól, fél, ha valami újjal találja szemben magát. Pedig egy kis bátorság, kalandvágy, merészség kell ahhoz, hogy kipróbáljunk új dolgokat, megismerjük jobban magunkat, és lépéseket tegyünk azért, hogy megvalósítsuk álmainkat. És amennyiben sikerült valamit elérnünk, ünnepeljük meg, vegyünk ki egy szabadnapot, menjünk el párunkkal moziba, találkozzunk a barátainkkal. Mindezt azért, mert megérdemeljük.
A következő 6 cselekedet, gesztus is azt a célt szolgálja, hogy jó irányba mozdítsuk elő életünket.

1. Tanuljunk a kudarcainkból, hibáinkból

A siker ízét kudarc nélkül nem tapasztalhatjuk, ízlelhetjük meg. A kudarcaink a személyiségfejlődésünkhöz is hozzájárulnak, így mondhatni, “nélkülözhetetlen” tartozékai az életnek. Éppen ezért nem szabad elszaladni a problémák elől, ha valami nem sikerül, nem kell úgy tenni, mintha mi sem történt volna. Minél korábban szerzünk tapasztalatokat, minél korábban tudjuk meg, hogy mit jelent a kudarc, annál hamarább fogunk majd a sikerrel találkozni.

2. A család legyen mindig az első

Bármivel is foglalkozzunk, a családunk legyen mindig az első helyen, a legfontosabb rész az életünkben. A család ugyanakkor feltölt, energiával is ellát, ami motiváltá tesz, és hajt előre. Ezért érdemes foglalkozni a családdal, a szeretettel, mert ez is a siker egyik meghatározó kulcsa. Ha nem vesz körül bennünket szeretet, gyermekek, szülők, nagyszülők, akkor a sikerünket nem tudjuk kikkel megosztani, és ez lehangoló.

3. Bocsássunk meg önmagunknak, és másoknak is

Az, hogy valamit nem zárunk le, nem oldunk meg, lerakódik a lelkünk mélyén, és mindig ott fog rakoncátlankodni. Ilyen az az érzés is, mikor valakivel összevesztünk, de utólag nem bocsátottunk meg neki sem, magunknak sem. Ha ez megtörténik, akkor egyszerűen felszabadítjuk magunkat, és ez a legfontosabb. Érdemes a szeretet és a megbocsátás útját választani.

4. Legyen célunk az életben, amiért érdemes élnünk

Érdemes egy adott pillanatban időt szakítani magunkra, bármilyen életszakaszban is legyünk, amikor leülünk pár percre, és elmélyedve gondolatainkba megfogalmazzunk egy célt, egy tevékenységet, amit meg akarunk valósítani, amit űzni szeretnénk. Az életcél értelmet ad az életünknek, bármi is legyen az. Elég csak annyi, ha egy kicsit jobbá tesszük ezt a világot, és például nem dobjuk el a szemetet az utcán, vagy jelentkezünk önkéntesnek egy szemétszedési akció tagjaként.

5. Szabaduljunk meg a múlttól

Ha kiesik egy csésze a kezünkből, és darabokra törik, ott vége van a történetnek, hiszen az időt nem lehet visszafordítani, és elkerülni a balesetet, mint ahogy sok filmben eljátszanak ezzel az ötlettel. A múltunkat fel kell dolgozni, le kell zárni, bármilyen nehéz is legyen, mert ha ezt nem tudjuk elintézni, nem fogunk tudni a jövőnkkel, a céljainkkal foglalkozni.

6. Vigyázzunk a testünkre, mozogjunk rendszeresen

Az egészségünkre, testünkre vigyázzunk, mert csak ez az egy van belőle, nem cserélhetjük le 2 év múlva új karosszériára. Éppen ezért figyeljünk oda az étkezésünkre, járjunk rendszeresen szűrővizsgálatokra, és mozogjunk, bármit, ami jólesik, mert azt biztos nem fog ártani.
Hozzászólások: