Minden dohányos számára kötelező: az elixír, ami megtisztítja a tüdődet!

Ha valaki már több mint öt éve dohányzik, annak kétségkívül jelei vannak, például az állandó vagy időszakos köhögés. A legjobb választás lenne örökre letenni a cigarettát. Ezentúl pedig ajánlott változtatni az életmódon és elkészíteni az alábbi keveréket, a tüdők megtisztítása érdekében.

1. Fokhagyma és hagyma

Tudjuk, hogy a hagyma és fokhagyma számos jótékony hatással rendelkezik. Rákellenes tulajdonságaik miatt számos rosszindulatú daganatot lehet megelőzni rendszeres fogyasztásuk által. A légúti fertőzések leküzdése érdekében ajánlatos minél több hagymát enni, lehetőleg nyersen.

2. Gyömbér

Szintén csodaszerként ismert. Többek közt azzal a tulajdonsággal is rendelkezik, hogy a dohányzás következtében kialakult lerakódást felszabadítja.

14520576390917_34582911355089_db

Kurkuma

Ez a csodálatos sárga fűszer gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban, és Omega 3 zsírsavban. Antibakteriális, vírusölő és rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik.

Készítsük el a következő keveréket a tüdő megtisztítása érdekében.

Hozzávalók:

  • 400 gramm hagyma,
  • 1 liter víz,
  • 400 gramm barna cukor,
  • 2 evőkanál kurkuma,
  • egy hüvelyknyi apróra reszelt gyömbér.

Elkészítés: Tegyünk oda egy edényt a tűzre, öntsük fel vízzel, és tegyük bele a cukrot, majd főzzük össze őket. Adjuk hozzá a megtisztított és négybe vágott hagymákat, a reszelt gyömbért. Amikor felfőtt, vegyük kisebbre a lángot, majd keverjük bele a kurkumát, és addig forraljuk, míg felére csökken a keverék.

Tároljuk egy jól záródó üvegben a hűtőszekrényben, majd minden reggel éhgyomorra és este étkezés után két órával együnk meg belőle két evőkanállal.

Hozzászólások: