Mutasd a lábad, megmondom milyen vagy…

Eszünkbe jut este, mikor végre megpihenhet sajgó lábunk, hogy milyen kemény munkát végez egész nap?

Lábfejünk hűen tükrözi, ha fizikailag, érzelmileg, lelkileg nem vagyunk egyensúlyban. A láb és a lélek kapcsolatát már az ősi civilizációk is ismerték, de az orvostudomány fejlődésével sarlatánságnak kiáltották ki.

A lábunkat vagy utáljuk és csúnyának tartjuk, vagy szeretjük és költünk rá, járunk pedikűröshöz, talpmasszázsra, lakkozzuk, ékszerezzük. A nagy lábú emberek mély benyomást tehetnek másokra. A lábnyomuk is arra mutat, hogy mély gyökerekkel rendelkeznek, bár hajlamosak ostoba kijelentéseket is tenni.

14520587514633_39162664868829_db

A kisebb lábú emberek, csendesebb módon közelítik meg az életet. A külvilágra tett benyomásuk kevésbé erőteljes, ugyanakkor dinamikusabb mint nagylábú társaiknál.

Öt lábtípus

Görög lábfej

Ennél a lábtípusnál a negyedik lábujj hosszabb mint a nagylábujj. A lábfej szélessége lehet keskeny vagy átlagos. Az emberek mintegy 20%-a rendelkezik ilyen lábfejjel. A görög lábfejjel rendelkező embereknek nagy az igényük a vezető szerepre. Másokat is tettre sarkall. Inkább a gondolatok, mint a tettek embere.

Egyiptomi lábfej

A nagylábujj a leghosszabb, szélessége a keskeny és az átlagos között mozoghat. Az egyiptomi lábfejjel rendelkező emberek „ötletguruk”. Jó intuíciós képességgel megáldott, ám mivel a nagylábujj hajlamos a horzsolódásra, ötletei sebezhetővé teszik kritikusaival szemben. Ha a sarok kisebb a talppárnánál, akkor ötletei megvalósítása során pénzügyi problémái adódhatnak.

Földműves lábfej

A lábujjak tömzsi, négyzetes alakúak, legalább három lábujjhossz megegyezik. A lábfej mérete az átlagostól a szélesig terjedhet. Szilárd, erős, megbízható jellem rejtőzik mögötte. A napi ügyekkel foglalkozik, nem álmodozik, keményen, kitartóan dolgozik.

Skót lábfej

Hasonlít a földműves lábfejhez, de lábbujjai hosszabbak és szinte egyenes vonalat alkotnak. Érzékeny, konzervatív. Érzelmeiben és gondolataiban állhatatos.

Modern angol lábfej

A skót lábfejhez képest szélesebb, a lábujjak hossza meredeken csökken. Gyakorlatias személy, nem helyez nagy hangsúlyt a spirituális és kreatív fejlődésére, illetve nem is alkot véleményt e témákban.

A következő cikkben arról írunk, hogy az egyes jelenségek mint a benőtt köröm, a bütyök, vagy az izzadó láb milyen összefüggésben van lelki problémáinkkal.

Hozzászólások: