EZÉRT TEGYÉL EGY DARAB HAGYMÁT A FÜLEDBE!

A HAGYMÁT MÁR A NÉPI GYÓGYÁSZATBAN IS HASZNÁLTÁK KÜLÖNFÉLE BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE, A BENNE LÉVŐ VITAMINOK ÉS ANTIOXIDÁNSOK UGYANIS JÓTÉKONYAN HATNAK A KÜLÖNFÉLE BETEGSÉGEKRE.

A hagyma fogyasztása igen hasznos, hiszen tartalmaz B1, B2, valamint C-vitamint, kalciumot, káliumot, jódot, foszfort, cinket, szelént, nikotinsavat és flavonoidokat is.

Külsőleg és belsőleg is alkalmazható gyógyításra. Baktériumölő hatása régóta ismert, már Pasteur is felfedezte.Kiválóan megfázásos betegségek enyhítésére, köhögés csillapítására, a hurutos- és légúti megbetegedések kezelésére. De jó gyógyszer akkor is, ha az emésztőrendszerrel van baj: fokozza ugyanis az emésztőnedvek termelődését. A bélgörcsöket enyhíti. Alkalmas bélféregűzésre, vizelethajtásra és étvágygerjesztésre is.

A vöröshagyma bevethető magas vérnyomás ellen, és csökkenti a szívroham kockázatát. De alkalmazható érelmeszesedés megelőzésére, segít megelőzni a koszorúér-megbetegedést, a trombózis, a vérrögképződés kialakulását pedig gátolja.

1000_gt5_20150825_162515

Igen hatékony bármilyen gyulladással szemben – növeli a szervezet ellenálló-képességét. Orrmelléküreg-gyulladás esetén is alkalmazható. Vércukor csökkentésére kiváló, nyersen fogyasztva a koleszterinszintre is kedvező a hatása. Egyes feltevések szerint a vöröshagyma kénvegyületei gátolhatják bizonyos tumorsejtek növekedését, burjánzását, így a rákos megbetegedések ellen is bevethető.

MIÉRT HELYEZZÜNK HAGYMÁT A FÜLBE?

Ha gyakori fülfájástól vagy állandó fülzsírtól szenvedünk és szeretnénk egy olyan természetes gyógymódot, amely nagyon rövid időn belül hat a kellemetlen fájdalomra, akkor nem kell mást tennünk, mint egy kis darab hagymát éjszakára a fülbe helyezni és reggel kivenni. Mivel a hagyma erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ezért képes enyhíteni a fájdalmat és megszabadítani a túlzott fülzsírtól. Ha ez a módszer kényelmetlen alváshoz vezetne, elegendő a hagyma kifacsart levét a fülbe csepegtetni és a hatás ugyanúgy elérhető. Arra vigyázzunk, hogy 2-3 csepp hagymalé elegendő egy fülbe.

Hozzászólások: