5 dolog, amiről ne beszélj az első randin

Az teljes tévhit, hogy egy randin szócunamit kell zúdítani a másik nyakába, hiszen lehet meghitten andalogni az alkonyatban, és figyelni a másik rezdüléseit. Meg együtt rezegni. De persze, egy idő után rezgésből is megárt a sok, és akkor jön az úgynevezett kínos csend, amikor gombóc kerül a torokba, és legszívesebben Pécelen lennél abban a pillanatban, vagy az Északi Sarkon ? tökmindegy, csak egészen máshol. A beszélgetés elakadhat attól is, ha kínos témát dobsz be. Nézzünk néhányat, amit célszerű kerülni.

first-date

1. A közös jövő
Természetesen mindenki szokott ábrándozni, és veled is előfordulhat, hogy ha megismersz egy kedves fickót, és randira hív, te néhány lépéssel már előrébb vagy fejben. Például: három gyereketek lesz, meg nagy kombi autó, és nagy, szőrös kutya a kertben. Még ha befészkelte a fejedbe magát az idill, eszedbe ne jusson kifejteni! Koncentrálj a randira, és gondolkozz előre ? legfeljebb a legközelebbi találkozóig!
2. Anyukád, a szüleid
Természetesen beszélhetsz a szüleidről: egy-két poénos eset belefér, egy közös nyaralás emléke, vagy csak annyi, hogy szereted őket. De aki túl sokat dumál a családjáról, azt a látszatot kelti, hogy nem szakadt le róluk (mondjuk, 25 alatt nem is kell teljesen leszakadni), és hogy a szüleinek nagy beleszólása van az életébe. Másrészt pedig, túlságosan bevonja a másikat abba az intim szférába, ahová majd később kell bevezetni a másikat, szép fokozatosan. Ne rohanj, mert elesel!
3. Az exed
Az exedről jót, vagy semmit. Leginkább csak akkor, ha rákérdez. Akkor is pár mondatban pár általános dolgot, aztán kezdj el terelni másfelé! Ne beszélj róla sokat ? amit akkor persze nehéz kibírni, ha nemrég szakítottatok. Különben az ex ott fog lebegni köztetek, mint Hamlet atyjának szelleme. És a fiú meg elkezd gondolatban hadakozni ellene, ez pedig alapjaiban teszi a randit a pokol tornácává.
4. A politika
A politika ott van a hétköznapokban, és sokszor emberi kapcsolatokat mérgez. De csak akkor, ha hagyod. Ne legyél a politikusok játékszere! Az első randin kerüld a témát, amíg ki nem derül, mi a másik álláspontja! Aztán, óvatosan, később lehet róla beszélgetni. De mindig gondolj rá, hogy nem az egy ember legfontosabb tulajdonsága, hogy négyévente hova szavaz. (Kivéve, ha acsarkodó, agresszív, intoleráns barom ? de ez persze ekkor már nem a politikáról szól, hanem a lélek rejtelmeiről. Meg arról, hogy nem volt gyerekszobája.)
5. Egészségi állapot
Volt nemrég egy apró kis műtéti beavatkozásod? Hamar leégsz a napon? Nemrég leesett egy szemölcsöd? Nem ehetsz tejszínes cuccokat, mert durván meghajtanak? Nem az első randin kell kiderülnie ezeknek, és főleg nem úgy, hogy erről kvaterkáztok. Az elején a legjobb oldalad kell mutatni, ?el kell adnod magad?, az egészségügyi problémák pedig halványítják az ?áru? csillogását.

Hozzászólások: