UTÁLOD SIKÁLNI A TŰZHELY RÁCSAIT? ITT A POFONEGYSZERŰ MEGOLDÁS!

Ha valaki rendszeresen süt-főz, tudja, hogy a kályha rácsának megtisztítása egy igen nagy feladat. Ha elhanyagoljuk, és nem pucoljuk meg, a zsíros lerakódások, foltok, ételmaradékok úgy ráégnek, hogy később már nem tudjuk maradéktalanul megtisztítani. Az ammónia, azonban csodákra képes, ismerkedjünk meg vele.

Ez a tökéletes tisztító megoldás nagyon egyszerű. Csupán egy méretes nejlonzacskóra lesz szükségünk, egy akkorára, amelybe bele tudjuk tenni a kályha rácsait. A zacskó lehetőleg légmentesen záródjon. Spricceljük be a rácsot alaposan ammóniával, majd tegyük be a zacskóba, és zárjuk le. Hagyjuk így egy éjszakán keresztül.

A zacskó azért szükséges, mert amikor az ammónia reakcióba lép a zsíros lerakódással, irtózatosan büdös tud lenni. Így ha nem akarjuk, hogy ez a kellemetlen szag az egész lakást elárassza, jól zárjuk, vagy ragasszuk le a zacskót.

Másnap vegyük ki a rácsot a zacskóból, és egy száraz szivaccsal alaposan töröljük át. Ezzel a módszerrel nagyon könnyen el tudjuk távolítani a sütő rácsáról a zsíros lerakodásokat.

Hozzászólások: