Tedd ezt a sarokba, többé nem jön elő a penész! Nálunk évek óta bevált!

Megkeseríti az életedet a penész? Ne költs drága szerekre, ez a filléres ötlet hatékonyan elűzi!

A penészgombák elleni harcot az otthonunkban ott kell kezdeni, hogy meg kell szüntetni az okát a penészedésnek. Ha ez nem sikerül, akkor jön a „tüneti kezelés”: a festékek és fertőtlenítőszerek használata – de azt tudni kell, hogy ezek csak ideiglenes megoldást jelentenek

Macskaalom

Az egyik legjobb nedvszívó, így penész ellen a fent leírtak alapján szintén bevethetjük. Használjuk akár a hagyományos, akár a modernebb, szilikonos változatot.

Bár a penész elleni küzdelemben a szellőztetés az egyik megoldás (egy jó minőségű nyílászáróban ez már automatikus, a beépített szellőztetők állandó légáramlást biztosítanak), télen erre nincs olyan gyakran lehetőség.

Íme néhány olyan dolog, amit elegendő a lakás sarkába helyezni, hogy megakadályozzuk a penész kialakulását!

Szódabikarbóna

Magába szívja a nedvességet, valamint a kellemetlen szagokat is elnyeli. Ha van olyan sarok a lakásban, ahol gyakran előfordul penész, egy kis tálba helyezz oda szódabikarbónát és többé meg sem próbál majd ismét előbújni!

Ugyanolyan hatékony, mint a szódabikarbóna! Cseppenthetünk bele néhány csepp illóolajat is, ami még illatosítás céljául is szolgálhat. Ha észrevesszük, hogy túl nedves, akkor mindenképp cseréljük ki!

Sólámpa

Ugyanolyan hatékony, mint a só. Nem kell mást tenni, mint kitenni az érintett sarokba és nem kell többé a penésszel bajlódnunk!

Hozzászólások: