7 ROSSZ SZOKÁS ÉS GONDOLAT, AMI BEZÚDÍTJA AZ AJTÓDON A SZEGÉNYSÉGET!

A rossz szokások, gondolatok, amelyek szegényebbé tesznek! Változtassuk meg az életünket!

Kutatók rájöttek arra, hogy melyek azok a rossz szokások, beidegződések, amelyek szegénységet hoznak életünkben. Ezek a negatív gondolatok az egészségre is ártalmasak, emellett kizárják a szeretetet, a családot, azokat a dolgokat, amelyek boldoggá, gazdaggá tehetnék életünket.

A következőkben 7 ilyen rossz szokást ismertetünk, amelyektől érdemes megszabadulni, ha azt szeretnénk, hogy kiegyensúlyozott életet élhessünk.

1. FOLYAMATOS PANASZKODÁS

Ha valaki sokat panaszkodik, sír, annál gyorsabban fog elszegényedni az életben. Nincs megelégedve a testével, a fizetésével, azzal, amivel éppen most foglalkozik. Gyakorlatilag nincs semmi, ami örömet okozna, mert szerencsétlen életet él, ilyen a sora. Akik folyamatosan panaszkodnak, azok képtelenek a környezetükre figyelni. Az önsajnálat az elsőszámú oka, hogy rosszul fizető állásuk van, az életük pedig szürke.

2. GARASOSKODÁS, SPÓRLÁS

Ha valaki bemegy egy áruházba, és az első dolga az, hogy a leszállított, akciós termékek polchoz rohan, ha úgy gondolja, hogy kollégái több pénzt kapnak, mint ő, pedig kevesebbet dolgoznak, ha sosem ad borravalót a pincérnek, és nem vállal gyereket, mert kevés a pénze, akkor eleve már a vérében van az, hogy szegény marad. Az elemzők szerint az állandó spórlás irracionális szorongás, aggódás miatt alakul ki.

3. MIKOR MINDEN A PÉNZ KÖRÜL FOROG

Akik mindig, mindent a pénz függvényében látnak, automatikusan szegénységre ítélik magukat. Azt gondolják, hogy csak akkor lehetnek boldog, ha a fizetésük sok nullásban végződik. Azt hiszik, hogy nem lehetnek boldogak, ha nem viselnek márkás, drága cuccokat, vagy nincs luxus házuk, autójuk. Egy sikeres ember azonban hisz magában, és nem elégedetlenkedik, hogy ez sincs, meg az sincs, inkább tesz azért, hogy legyen.

4. PÁNIKOLÁS, HA A HÓNAP VÉGÉN ELFOGYOTT A PÉNZ

Mikor fogy a pénz, és még egy hét van a fizetésig, már emelkedik a pulzusszáma, mert azért aggódik, hogy nem lesz mit ennie, és kilátástalannak, szegények látja a helyzetét.

5. TÖBB KIADÁS, MINT BEVÉTEL

Ha valakinek két munkahelye is van, de a pénzből mégsem tud kijönni, akkor valamin változtatnia kell. Ha ez a személy folyamatosan többet költ, mint amennyit keres, gazdag sosem lesz.

6. A MUNKAHELY, AMELYET UTÁLUNK

Pszichológusok tapasztalatai szerint, azok az emberek, akik ki nem állhatják a munkahelyüket, utálják, unják, gyakorlatilag sikertelenségre, szegénységre vannak ítélve. Az a bizonyos érzés hátráltatja a siker elérésében őket, mikor reggel legszívesebben fel sem kelnének az ágyból, azért hogy elinduljanak dolgozni. A megoldás abban áll, hogy azt kell csinálni, amit szeretünk, ennyire egyszerű.

7. ROSSZ CSALÁDI, ROKONI VISZONY

A legnagyobb vesztesek azok, akik eltávolodnak a családjuktól. A gazdag emberek titka az, hogy a családjukért bármit megtennének, összefognak, segítik, meghallgatják, megértik egymást.

Hozzászólások: