Robert Fico: Nem értem, miért bírálják Magyarországot

Robert Fico szlovák miniszterelnök kiállt Magyarország és a magyar álláspont mellett a menekültkérdésben: nem érti, miért bírálják Magyarországot, holott az csak a saját és az EU határait akarja megvédeni. A migránskvótáról pedig azt mondta: ?szuverén államoknak semmit sem lehet megparancsolni?.

1000_2015-09-11-robert-fico-nem-erti-mo-biralatat_20150913_205139

A Népszabadság tudósítása szerint Robert Fico szlovák miniszterelnök hangsúlyosan kiállt Magyarország és a magyar álláspont mellett a menekültkérdésben.

 

?Nem értem, miért bírálják Magyarországot a menekültáradattal kapcsolatban, holott déli szomszédunk igyekszik megvédeni a külső schengeni határokat és érvényt szerezni az uniós jogszabályoknak? ? közölte a szlovák kormányfő. Fico feltette a kérdést, hogy miért nem marasztalják el Görögországot és Olaszországot, noha megsértik a hatályos nemzetközi jogot, nem regisztrálják a migránsok nagy többségét, akik főleg emiatt ellenőrizetlenül áramlanak be.

 

?Bizonyos politikai és gazdasági érdekcsoportok jelenleg különös légkört teremtettek az Európai Unióban? ? mondta Szlovákia miniszterelnöke. Fico értelmetlennek tartja a migránskvótát, és hozzátette: senki nem tárgyalt erről Szlovákiával, csak üzengetnek nekik. A kvótát komoly politikai vitának és konszenzusnak kellene megelőznie. ?Szuverén államoknak semmit sem lehet megparancsolni? ? szögezte le Robert Fico.
Hozzászólások:

3 thoughts on “Robert Fico: Nem értem, miért bírálják Magyarországot”

Comments are closed.