ÍGY SZABADULHATUNK MEG A HÁTFÁJÁSTÓL A LÁB EZEN PONTJAINAK MASSZÍROZÁSÁVAL

Az akupunktúra és akupresszúra szerint minden szervünk kivetítődik a talpunkra, vagyis egy vagy több pont masszírozása által megoldhatjuk problémáinkat.

A gerinchez vezető pontok például a láb belső élén találhatóak. Az alábbi pontok masszírozása által könnyedén megszabadulhatunk a hát-, gerinc, -és nyakfájástól, merevségtől.

Masszírozhatjuk saját magunknak is, de más is elvégezheti a megfelelő mozdulatok – az eredmény ugyanolyan hatásos. Kezdjük először a teljes gerincoszlop tehermentesítésével.

Fogjuk meg a jobb lábat a bal kezünkkel, támasszuk meg, majd a jobb hüvelykujj segítségével kezdjük nyomkodni a láb belső gerincét, a lábujjtól egészen a bokáig

Ezután ugyanebben a pozícióban, erősen simítsuk végig az ujjunk, fentről lefele az előbbi részen, így biztosak lehetünk benne, hogy egyetlen pont sem maradt ki.

A hátfájás enyhítésére nyújtsuk ki a jobb lábunk, majd fogjuk meg, úgy, hogy az első két lábujj találkozásánál levő csontot csippentsük enyhén meg. A hüvelykujjal gyakoroljunk nyomást a láb felső részén, közbe egyenletesen lélegezzünk ki és be. Fokozatosan csökkentsük a nyomást, dörzsölgessük inkább. Ugyanezt végezzük el a másik lábon is.

A következő gyakorlathoz üljünk le, tegyük keresztbe a lábunk, majd lazítsuk el, és a jobb lábat vegyük a bal kézbe, a balt pedig a jobba. Ezután tartsuk hátra a jobb lábat, mintha patkolnának, és a jobb kéz hüvelykujjával masszírozzuk meg a közepétől egészen a sarokig. Többször végezzük el ezt a mozdulatot, hogy teljesen el tudjon lazulni. A nyomás után, ha óvatosan simogatjuk ezt a területet, enyhülni fog a görcsös fájdalom, ellazul a gerinc. Ha még mindig tart a fájdalom, ismételjük meg a másik lábon is, érezni fogjuk, ahogy árad az energia.

Hozzászólások: