Így csinálj csini popsit rövid idő alatt!

Sokan küzdenek azzal, hogy a fenékre felszedett fölösleges kilóktól megszabaduljanak. A fárasztó és örökös izomlázat előidéző gyakorlatok helyett azonban létezik egyszerűbb és kellemesebb megoldás is a gyönyörű popsi eléréséhez.

Többen a futásra esküsznek, hogy ezzel lehet a leggyorsabban megszabadulni a fenéken lévő fölösleges kilóktól, azonban ez nem igaz. Akár elhisszük, akár nem, a gyaloglás százszor többet ér és hatékonyabb is.

Íme miért válasszuk a futás helyett a gyaloglást:

1000_why-you-should-walk-not-run-your-way-to-fat-lossjpg_20150414_174032

Futás során kalóriát égetünk el, a futással valóban fogyhatunk. Az izmok azonban sokkal több kalóriát égetnek el, mint az anyagcsere.

A kortizol nevű stresszhormon csökkenése miatt sokkal nagyobb lesz az étel utáni sóvárgásunk, mert a testünk kompenzálni akarja az elégetett kalóriát. Tehát futás végén sokkal több kalóriát fogyasztunk, mint amennyit közben elégettünk.

A túlzásba vitt futás olyan hormonális hatást gyakorol a szervezetre, ami hasonló az alvásmegvonáshoz. Fáradtabbak és gyengébbek leszünk, pedig ha a gyaloglást választanánk, ugyanazt a kalória mennyiséget tudnánk elégetni.

A futásnak lehet kisebb negatív hatása is a pajzsmirigy működésére. A pajzsmirigy ugyanis T4 nevű hormont termel, ami későbbiekben T3 hormonná alakul át az anyagcsere segítése érdekében. De ha a pajzsmirigy nem képes a T4 nevű hormont megtermelni, az anyagcsere folyamat is felborul, csökken az erőnlét és a szervezet nem képes elégetni a zsírt

Több, egy kutatásban megkérdezett emberek azt nyilatkozták, hogy amikor futással próbáltak megszabadulni a fenéken lévő fölösleges kilóktól azt vették észre, hogy a popsi lapos, löttyedt lett, habár a zsír kevesebb lett. Azok az emberek viszont, akik a futás helyett naponta fordítottak kellő figyelmet a sétára, a fenék feszessé, izmossá és szép kerekké formálódott, a fölösleges kilók eltűntek, a bőr pedig feszes maradt.

Hozzászólások:

3 thoughts on “Így csinálj csini popsit rövid idő alatt!”

Comments are closed.