“Van mikor lehajtott fejjel sétálok veled, de elviselem a makacsságod!” Egy anya megható levele, a nehezen kezelhető gyermekéhez!

Minden anya azt szeretné, hogy a gyermeke tökéletes legyen, ne legyenek problémái, ne legyen ideges, ne hisztizzen, de sajnos ez szinte lehetetlen. Egyes anyák szerencsésnek mondhatják magukat, mert szófogadó és jó gyermekeik vannak. Vajon azok a gyerekek akik nehezen kezelhetőek kevesebb szeretetet érdemelnek?

Jessica Johnston, blogger és egy nehezen kezelhető gyerek édesanyja, azt nyilatkozta, hogy el kell fogadni a gyerek makacs természetét és úgy kell szeretni amilyen. Ez az édesanya egy különleges és nagyon érdekes levelet írt a gyerekének.

“Drága nehezen kezelhető gyermekem, én szeretlek…

Drága makacs gyermekem, ma többször is veszekedtünk, kint a napsütésben, a napozóteraszon egy fagylalt miatt veszekedtünk. Kiabáltam rád és megpróbáltalak hazavinni, de te mérges és hisztis voltál. Azon igyekeztem, hogy ne kezdjek el sírni, egy nap alatt ezerszer veszekedünk a semmiért.

Egy napon majd a veszekedéseink oka sokkal komolyabb lesz, de arra kérlek ne ítélj el engem a veled szembeni viselkedésemért. Próbálj meg ne arra gondolni, hogy veszekedtünk, hanem azokra a pillanatokra amikor boldogak voltunk. Ne feledd, bármi is történjen, én szeretlek és senki sem változtathat ezen.

Soha nem foglak elhagyni, mert az életem vagy. Néha kitörök magamból a fáradtság miatt és azt kérdezem magamtól, hogy tudnék a legjobb anya lenni? Jó lenne, ha nem veszekednénk mindig semmiségek miatt. Néha az emberek elítélnek, de én lehajtott fejjel folytatom az utam, fogva a kezed, de te kiabálsz és grimaszokat vágsz.

Jegyezd meg: Én téged választalak, nem számít, hogy milyen vagy, ordíthatsz, mérges lehetsz, akkor is az én gyerekem vagy. Azt akarom, hogy ne grimaszolj akkor amikor azt mondom neked, hogy “nem” és fogd a kezem amikor átmegyünk az úttesten. Néha annyira fáradt vagyok, hogy elfelejtem az anyaság szépségét, de…

Amikor azt látom, hogy egy darab kenyeret eszel, a szívem felolvad és mosolygok. Tudd, hogy tetszik nekem a makacsságod, mindig van saját véleményed, bármilyen dologról is legyen szó és ez csodálatos még akkor is, ha nem tudlak meggyőzni arról, hogy az a dolog nem úgy van. Nem gondolsz a következményekre, amikor döntést hozol. Egy napon majd ez a makacsságod hozzásegít ahhoz, hogy helyes döntéseket hozz.

Lesz majd olyan, aki azt mondja, hogy nehezen kezelhető gyerek vagy, néha én is ezt mondom. Valaki majd azt fogja kérdezni, honnan van erőm arra, hogy lecsillapítsalak. Senki sem fogja megérteni azt, hogy több ezer szófogadó gyerek közül miért téged választanálak.. Miután veszekszünk, megölellek drága makacs gyermekem, te azt kéred, hogy énekeljek egy dalt neked… Én szeretlek és a szeretetem örökké tart!”

Hozzászólások: