Ez a japán nő soha nem hízik el. A titka téged is meg fog lepni!

Az utóbbi 25 évben a leghosszabb életkor rekordját a japán nők tartják, akik átlagéletkora 84.5 év, és ugyancsak ők azok, akik nem küzdenek a túlsúllyal, mint európai társaik.

Vajon mi lehet a titkuk?

Naomi Moriyama “A japán nők nem öregszenek és nem híznak el” című könyvében, bemutatja édesanyja főztjeit és elárul néhány titkot arra vonatkozóan, hogy a japán nők miért nem öregszenek és miért nem híznak el.

Ugyanis a japán konyhában, a fogyókúra alapélelmiszerei, mint a hal, a rizs, a gyümölcsök, a szója, a tengeri alga és a zöld tea napi rendszerességgel jelen vannak az étrendben.

Mindezek az élelmiszerek hozzájárulnak a testsúly csökkenéséhez, valamint a hosszú és egészséges élet megéléséhez.

Egy japán ebéd magába foglalja úgy a halat, a párolt zöldséget, a főtt rizst, a levest, a zöld teát és a gyümölcsöt, mint a desszertet. Köztudott, hogy a világ halfogyasztásának 10%-át a japánok fogyasszák.

Moriyama szerint, a japán szülők megtanítják gyerekeiket, hogy minden falat ételt becsüljenek és rágjanak meg kellőképpen. Náluk nem a hatalmas étkezés a divat, hanem a változatosság.

A japán konyhában az ételek lassan, gőz fölött vagy parázson készülnek el. Rizst minden étkezésnél használnak, mely a kenyeret hivatott helyettesíteni.

Hozzászólások: