A BOLDOGTALAN FÉRJ PANASZAI: AZ 5 LEGGYAKORIBB PROBLÉMA – Lássuk, a férfiak számára mi okozza a legtöbb problémát egy házasságban!

Azt, hogy nálunk nőknél mi csapja ki a leggyakrabban a biztosítékot egy házasságban, kapcsolatban, ugye jól tudjuk. De vajon a férfiak mire panaszkodnak a legtöbbször? Utánajártunk a kérdésnek, és összegyűjtöttük az 5 leggyakoribb okot, amik miatt kedveseink boldogtalanok lehetnek a kapcsolatban.

 1000_g66_20150520_105305

1. Az elismerés, dicséret hiánya
“Hullafáradtan hazaérkezem a munkából, a feleségem meg egyből rámzúdítja, hogy valamit már megint elfelejtettem, vagy megint rosszul csináltam. Viszont ha minden oké, soha nem kapok tőle köszönetet, elismerést.” Karesz, 38

Nagyon sok férfi szeretetnyelve a dicséret: szükségük van a folyamatos visszaigazolásra, az elismerésre ? ha ezt megkapják, sokkal könyebben veszik a mindennapos kihívásokat, feladatokat. Nekünk sem kerül túl nagy erőfeszítésbe kimondani néha, hogy “szuper vagy, Kedvesem, köszönöm”!

2. Mindig minden csak a gyerekekről szól
“Amióta megszülettek a kölykök, a párommal semmi másról nem lehet beszélni, csak róluk. Pedig régebben sokkal nyitottabb volt, annyi minden érdekelte…” Szabolcs, 45

Tudjuk, ezt a legnehezebb megállni. Hiszen ők a szemünk fényei ? naná, hogy számunkra az a legfontosabb, ami velük történik, és elvárjuk, hogy a társunk is így legyen ezzel. Hosszú távon azonban saját magunknak teszünk szívességet, ha lesznek az életünknek a gyerkőcöktől teljesen független szeletei is. Előbb-utóbb ugyanis kénytelenek leszünk elengedni őket!

3. Túl kevés szex
“A feleségem nemhogy nem kezdeményez soha, de 10-ből 9 alkalommal elutasít. Én nem erre szerződtem!” Tomi, 34

Akármennyire fáradtak, lestrapáltak vagyunk, nem dönthetjük el önkényesen, a másik megkérdezése nélkül, hogy milyen sűrűn (vagy ritkán) szeretnénk szexuális életet élni. Az intimitás hiánya a kapcsolatok egyik leggyorsabb gyilkosa.

4. A spontaneitás hiánya
“A kislányunk aznap a nagyinál éjszakázott, én pedig bedobtam a feleségemnek, hogy üljünk be a kocsiba, menjünk le az agárdi nyaralónkba, nézzük meg a tó partján a naplementét, igyunk egy pohár bort, majd reggel onnan menjünk dolgozni. Erre lehülyézett. Pedig korábban volt erre példa, nem is egyszer!” Attila, 29

Bizonyos kor után önkéntelenül is úgy érezzük, hogy egyes dolgok már nem valók nekünk, már kinőttünk belőlük. Holott erre semmilyen szabály nincs ? ha jól esik és ha örömet szerezhetünk vele másoknak is, miért ne tennénk meg? A fáradtság sem jó kifogás, egy spontán kiruccanás ugyanis hihetetlen energiákkal tud bennünket feltölteni.

5. Most akkor döntsek vagy ne?
“A felességem mindenről megkérdezi a véleményemet, de végül mégis az történik, amit ő szeretne. Aztán a fejemhez vágja, hogy mindig neki kell döntést hoznia.” Andris, 31

Igen, mindnyájan erős kezű férfira vágyunk, aki eldönti, melyik banktól vegyünk fel hitelt, milyen színűre fessük a szobát illetve melyik vendéglőbe menjünk vacsorázni. Azaz, nem is! Olyan férfira vágyunk, aki kitalálja, mi melyik étterembe szeretnénk vacsorázni, milyen színű falat szeretnénk, illetve megtalálja a tökéletes, teljesen kamatmentes banki hitelt. Nos, szomorúan, de rájöttünk: ilyen férfi nem létezik.

Hozzászólások:

5 thoughts on “A BOLDOGTALAN FÉRJ PANASZAI: AZ 5 LEGGYAKORIBB PROBLÉMA – Lássuk, a férfiak számára mi okozza a legtöbb problémát egy házasságban!”

Comments are closed.