Tudtad, hogy a legtöbb lakásban az ágy tele van parazitákkal, élősködőkkel? ezzel a módszerrel megszabadulhatsz tőlük!

Manapság az alvási idő igencsak megrövidült, vannak emberek, akik alig alszanak napi 4 órát. A legfontosabb, hogy egy kényelmes, tiszta, parazitáktól és pollenektől mentes fekvőhelyünk legyen. Tisztítsuk ki alaposan időnként a matracunkat.
A jó alvóhely kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen olyan kell legyen az ágy, a matrac, hogy ne nyomjon sehol, túl kemény, de puha se legyen, megfelelően támogassa a gerincet. Ha sikerült a számunkra ideális matracot megtalálnunk, gondoskodjunk időközönként a tisztántartásáról is.
Nem elég néhanapján kiporolni, vagy kiporszívózni, fertőtleníteni is kell. Az alábbiakban egy olyan keveréket mutatunk be, mely segítségével kiűzhetjük a matracban lakozó poratkákat, polleneket és szennyeződéseket.
Hozzávalók:
  • 1 edény,
  • levendula illóolaj,
  • szódabikarbóna,
  • porszívó,
  • szita.
Felhasználás: készítsünk az edényben a matrac felületének függvényében változó mennyiségű szódabikarbónás, levendulás keveréket. Keverjük alaposan össze, majd szitáljuk rá a matrac teljes felületére. Hagyjuk egy órán keresztül hatni, majd seperjük le, utána pedig porszívózzuk át a matracot. A matracot legtöbb 7-8 évente ajánlatos kicserélni.
Hozzászólások: