Mi történik, ha lenyeled a dinnye magját? Lassan itt a szezon, jó ha tudod!

Lehet, hogy egész életedben rosszul etted a görögdinnyét? Most megtudhatod.
Gyerekként sokunk hallottuk anyánktól, hogy ne nyeljük le a dinnye magját, mert kinő a hasunkban.
Valószínűleg ő sem volt tisztában azzal, hogy miről beszél, többek között azért, mert nyilván nem nő ki a hasunkban, hiszen a gyomorsav elemeire bontja.
Én is kiköptem a dinnye magot, és a mai napig megmaradt ez a szokásom, mivel képtelen vagyok lenyelni azt. Pedig tele van csodálatos tápanyagokkal, amire nagy szüksége van a szervezetnek, ilyen például a B vitamin, fehérje, zsír magnézium és vas.

1000_dinnye-magja-lenyelve_20150425_082323

A görögdinnye magjaiban tényleg sok vitamin van. amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy a testünk megfelelően működjön. Ezek nélkül nem megfelelő az emésztés, lassabbak az agyi funkciók, és szabálytalan a szívverésünk is.
Tartalmaz folsavat, és niacin, ami segít a testünknek csökkenteni a koleszterint, és könnyebben tudjuk az ételt energiává átalakítani, ami számos betegség kockázatát csökkenti.

Nehéz a proteint nagy mennyiségben megtalálni egy-egy ételben, de a görögdinnye mag, több mint 30 gramm fehérjét tartalmaz – egy csészényi szárított mag –

Mivel a mag tele van zsírral, és omega 6 zsírsavakkal, így jót tesz a vérnyomásnak is, de nem igazán ajánlott a fogyókúrázóknak.
A vastartalmának köszönhetően segít a fáradtság legyőzésében, és az oxigén szállításban az agyhoz.

Ha hasznos ez az információ szerinted, akkor oszd meg, hogy más is megegye a dinnyemagot, a kiköpés helyett!

Hozzászólások:

6 thoughts on “Mi történik, ha lenyeled a dinnye magját? Lassan itt a szezon, jó ha tudod!”

Comments are closed.