AZ ÁZSIAI NŐK TITKA: MÍNUSZ 10 ÉV, HA HETI EGYSZER ALKALMAZOD!

Mikor a bőr regenerálásáról van szó, azonnal előtérbe kerül náluk a rizs jótékony hatása, mely tudományosan is bizonyított tény. Viszont a japánoktól eltérően nagyon sokan nem ismerik ennek a termésnek a csodálatos szerepét a szépséghez vezető úton.

old-japanese-recipe-do-this-once-a-week-and-you-will-look-10-years-younger-600x404

A rizs linolsavban és szkvalénban bővelkedik, melyek kiváló antioxidánsok, serkentik a kollagén termelést, nagy mértékben lassítják a ráncok kialakulását.

Ezen kívül gazdag E-vitaminban és gamma oryzanolban, és az is ismert, hogy képes megvédeni a szívet, és csökkenti a koleszterint. A fentebb említett szkalén a nap sugarainak a bőrre gyakorolt káros hatását is csökkenti.

Alább bemutatjuk, hogyan tudsz te is házilag egy japán recept alapján egy maszkot készíteni, mely kisimítja a ráncokat, és egy tökéletes arcbőrt hoz létre. Ez a maszk a bőrt egészségessé és hidratálttá teszi. Próbáld ki ezt a módszert, és nem fogsz csalódni, mikor egy idő után a tükörbe nézel.

Japán rizs maszk

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál rizs
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál tej

Előkészítési műveletek:

Főzd meg a rizst nagyon puhára, préseld össze, majd szűrd le a róla vizet, melyben a rizs főtt, ne öntsd ki, mert a víz is lényeges. Ez a víz már önmagában erős antioxidáns hatással bír, hidratálja a bőrt, serkenti a vérkeringést, és gyulladáscsökkentő hatása van.

Ezután keverj össze 1 evőkanál meleg tejet az összepréselt rizzsel, és add hozzá az evőkanál mézet

 Használata:

Most meg az arcod, a rizs-tej-méz keverékből képezz maszkot az arcodra, és hagyd, hogy a maszk megszáradjon az arcodon. Ezután a rizs vizével most le a maszkot. Ennyire egyszerű!

Heti egyszer ismételd meg ezt a műveletet, és meglepődsz majd milyen szép arcbőröd is tud lenni, ha teszel érte.

Hozzászólások: