Naponta 10 perc a feszes, formás combokért – A narancsbőr is eltűnik!

Alig vártuk a jó időt, meg hogy végre felpróbálhassuk az új rövid nadrágokat a boltokban, de a látvány egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzelted. Iktass be napi néhány percnyi speciális gyakorlatot a testmozgásba, figyelj kicsit oda az étrendedre és a megfelelő folyadékbevitelre, és hamar feszes combokkal, narancsbőr nélkül várhatod a nyarat.

1/3 A jógaharcos

Jógaóráról talán már ismered ezt a gyakorlatot, és természetesen akár a napi jógagyakorlataid közé is beépítheted, de bármilyen más testmozgással is megállja a helyét.

Állj zárt lábakkal, majd a bal lábadat emeld fel, a lábujjaidat lefelé tartva. Helyezd a súlyodat a jobb lábadra, majd emeld egyre magasabbra a bal lábadat, miközben a törzseddel elölre dőlsz, így a lábad, a hátad és a nyakad egy egyenes vonalat formál.

A karjaidat nyújtsd ki magad mellett, párhuzamosan a gerinceddel. Tartsd a hátadat olyan egyenesen, amennyire csak tudod, és figyelj, hogy ne forduljon ki a térded. Lélegezz mélyet, és tartsd bent a levegőt míg ötig számolsz, majd engedd le a lábadat, a gerincedet végig egy vonalban tartva vele.

Lélegezz, és fújd ki a levegőt, majd ismételd meg tízszer a gyakorlatot, mielőtt lábat váltanál, és a jobb lábadat a levegőbe emelve is tízszer megismételnéd a gyakorlatot.

14520615465474_24362149722671_db

2/3 Székre guggolás

Ezt a gyakorlatot akkor sem lesz nehéz beépíteni a mindennapjaidba, ha nem vagy gyakorlott sportoló, és még különösebb felszerelés sem kell hozzá, csak egy szék. Akár az irodában is elvégezheted, nem csak a fenekedet és a combodat formálja, de egy kicsit fel is ébreszt az egész napos ücsörgés közben.

Állj háttal a széknek, a lábaid legyenek csípőszéles terpeszben. Tartsd a súlyodat a sarkaidon, és közben húzd be a hasadat, a karodat kezdd el emelni magad elé, miközben a fenekedet közelíted a székhez. Állj meg pontosan az előtt, hogy ténylegesen a székre ülnél, tartsd meg a pozíciót néhány másodpercig, majd egyenesedj vissza álló helyzetbe.

Ismételd meg a gyakorlatot 20-szor egymás után. Vigyázz arra, hogy a hasadat behúzva tartsd, és ne a derekadat terheld, hanem valóban a comb- és fenékizmaiddal tartsd magadat.

3/3 Lejtőre le, fel

Ez egy dinamikusabb gyakorlat, ami elég ritmikus ahhoz, hogy akár folyamatosan, a kedvenc számodra is végezheted, és a 2-3 perces intervallum éppen elég lesz ahhoz, hogy meg is izzasszon egy kicsit.

A lábaidat tedd váll szélességben terpeszbe, a karjaid lazán lógjanak a tested mellett. A jobb lábaddal lépj egyet átlósan hátra, majd dőlj csípőből oldalra abba az irányba, ahová a jobb lábadat tetted, miközben a jobb karodat felemeled, a balt pedig lefelé, és kicsit hátra nyújtod, a jobb lábad irányába.

Hogy befejezd a kört, engedd vissza a karjaidat a kiinduló helyzetbe, miközben a csípődet is visszahozod a dőlésből – ekkor a terhelésnek le kell kerülnie a combodról. A karok mozgatásával és a tested döntésével ismételd meg a kört még tízszer, mielőtt a lábadat is visszahozod, és most a bal lábadat hátranyújtva ismétled meg a 10-es kört.

14520615467394_25440442235869_db 14520615469277_75137343267863_db 14520615473274_89272989700512_db

Hozzászólások: