Ingyen Wi-Fi 7 milliárd embernek – Google a Föld összes lakójának ingyenes vezeték nélküli internetes elérést tesz…

Ingyen Wi-Fi 7 milliárd embernek – Google  a Föld összes lakójának ingyenes vezeték nélküli internetes elérést tesz lehetővé , aminek koncepciója és terve már elkészült.

Idén ősztől egyelőre kísérleti jelleggel telepít ingyenes wifi-jeladókat tízezer régi telefonfülkébe New Yorkban a Google vállalat. Az ingyen wifi mellett az átalakított fülkékből ingyenes belföldi telefonhívásokat is lehet bonyolítani, de lesznek benne telefontöltők, valamin érintőképernyők segítségével a közlekedési információkról is lehet majd tájékozódni.

1000_1_20150703_221619

A kísérlet egy gigantikus vállalkozás első lépése, a vállalat ugyanis az ingyenes wifi-rendszert fokozatosan az egész világra ki akarja terjeszteni.

A világ bewifizése egyébként nem egyedi elképzelés. Az amerikai Media Development Investment Fund (MDIF) például tavaly állt elő azzal a tervvel, hogy több száz olcsó, miniatűr műholdat állítana föld körüli pályára, melyek ingyenes, korlátlan, vezeték nélküli internet-hozzáférést tennének elérhetővé a Föld minden lakója számára.

nyc_wifi_kiosk-100360152-large

Hozzászólások:

7 thoughts on “Ingyen Wi-Fi 7 milliárd embernek – Google a Föld összes lakójának ingyenes vezeték nélküli internetes elérést tesz…”

Comments are closed.