Irigy vagy a gazdagokra? Inkább legyél dühös magadra!

jealousy-shutterstock-600-green

Kire vagy irigy?

Aki többet keres, mint te? Akinek van egy hatalmas, gyönyörű háza? Aki egy jól menő vállalkozást vezet? Vagy, akinek milliós megtakarításai vannak?

Irigy vagy a szomszédra, mert azt látod, hogy már megint több napra elutazott a családdal külföldre?
Irigy vagy az ismerősödre, aki egy több milliós kocsival állított haza?
Irigy vagy a saját testvéredre, akinek jobb parti jutott, mint neked és boldogabb kapcsolatban él?

Amikor a gazdagok kerülnek szóba, mindig csak az érme egyik oldaláról beszélsz! Csak a csillogást, a szórakozást, a pénzt és a vagyontárgyakat látod, de a másik oldaláról nem akarsz tudomást venni. Nem látod, nem is akarod látni, még csak nem is érdekel, hogy valójában mekkora erőfeszítésekbe került nekik az imént felsorolt javak felhalmozása.

Egy dolgot soha ne felejts el! Azért van a másiknak 4x, 5x, 10x akkora vagyona, mint neked, mert 4x, 5x, 10x annyit dolgozott érte! Ezt emészd meg! Persze, te folyamatosan abban a tévhitben ringatod magad, hogy a vagyonát csakis örökölhette, nyerhette, lophatta vagy csalhatta. Eszedbe sem jut, hogy esetleg ő is munkából szerezhette a pénzét. Hessegeted is ezt a gondolatot, mert a végén még felmerülne a te felelősséged is a nem túl rózsás helyzetedért.

(Ami persze nem lehet, a te életed úgyis csak megtörténik veled és semmilyen ráhatásod nincs a körülötted lévő dolgokra! Igaz?)

De, hát 8 milliós autója van és több milliója a bankban! Annyit lehetetlenség tisztességes munkából megspórolni!” A te látásmódoddal nem is! De fel kell, hogy hívjam a figyelmedet arra, hogy az a pénz és idő amiből felépítette vagyonát, a te kezedben is ott volt! Csak te elszórtad! Elittad, elbagóztad, elkávéztad, elnassoltad és elköltötted mindenféle felesleges vacakra. Nem hiszed? Számold már össze mennyibe kerül a bagód, a kávéd, a ZS kategóriás energia italod, a szennylapjaid, a csodapiruláid amiktől a megváltást várod, a chipsed meg a csokid egy hónapban! És egy évben? Öt évben? Tíz évben?  És még nem is beszéltünk azokról a felesleges kiadásokról, amiről azt gondolod, hogy feltétlenül szükségesek a számodra.  Csak nézz körül a lakásban! Nézd meg azt a sok felesleges vackot!

Most képzeld el, hogy a tehetős szomszéd minden nap azt, amit te cigire, édességre, chipsre vagy barack illatú wc papírra költöttél (mert az illata, rendkívül fontos), ő szépen elkülönítette. Tette ezt hónapokon, éveken keresztül! És itt még csak a felesleges dolgokról van szó! A szükséges dolgokon is rengeteget lehet spórolni egy kis odafigyeléssel!

Még egy nagyon fontos dolgot elfelejtesz! Mégpedig azt, hogy a gazdagok nem 8 vagy 10 órát dolgoznak egy nap, hanem 12-14-et! És még a hétvégéik sem szabadok! Az egy dolog, hogy te csak azt a 10 napot látod, amikor elutaznak külföldre a családdal, de azt nem, hogy a maradék 355 napban mennyit dolgoznak érte. Amíg te a TV előtt ülsz, ő dolgozik! Amíg te a sült galambot várod, ő dolgozik! Amíg te pletykálkodsz és panaszkodsz ő dolgozik! Amíg, őt lesed, szidod, és irigyled, ő dolgozik! Ezért többet is keres, és a több keresetből, többet is tud félretenni!

Akkor most szorozzuk meg minimum kettővel, de inkább hárommal ( és még nagyon keveset mondtam) azt az összeget, amit az imént kiszámoltál magadnak (hogy tükrözze a jövedelmek közötti különbséget). A gazdagok ennyit voltak képesek összespórolni 10 év alatt csak a felesleges dolgokon! És elhiheted, ismerik a módját, hogy a kötelező kiadásokat is lefaragják.

Ha hiszed, ha nem, a tehetős emberek pályájuk kezdetén, jobban nélkülöztek, mint te bármikor is az életben!  (itt nem a gazdagnak született kategóriáról van szó, hanem az önerőből felkapaszkodottakról) Tudták, hogy szükséges a jelenben áldozatokat hozni azért, hogy teljesüljenek jövőbeni terveik. Gondolom a nélkülözéseiket és az áldozataikat már annyira nem irigyled!

Amikor kiszámolod, mennyi pénzt dobtál ki az ablakon, akkor joggal mondhatod, hogy az így kidobott pénz ugyan sok, de nem éri el azt a vagyon mennyiséget, amellyel a gazdagok rendelkeznek. Magyarán nem éri el az 50, 60 meg 100 milliókat. “Ergó a különbözetet csakis valami sötét ügyletből szerezhették!”

Még egy fontos dologról beszélnünk kell! Amíg te a Barátok Közt-öt és az X-faktort nézted, ő tanult! Megtanulta, hogyan dolgoztassa a pénzét! Megtanulta, hogyan többszörözze meg a vagyonát! Te is megtudtad volna tanulni és meg is tudod bármikor!

Na, miután kiszámoltad, mennyi pénzt hajítottál ki az ablakon 10 év alatt és megszoroztad 2-vel, de inkább 3-mal, hogy tükrözze az ő megtakarításaikat, vedd ezt az összeget és szorozd meg 4-el vagy 5-el. Ekkora hatástöbbszörözésre képes a tudás 10 év alatt! (Gyakorlottabbak és a nagyobb tudással rendelkezők, még ennél is többre képesek!)

Na, szép kis összeg jött ki? Ebből futja már egy világ körüli útra? Vagy egy Audi A6-osra?

Ha nem vagy tehetős az azt jelenti, hogy nem tanultál, nem dolgoztál és nem küzdöttél eleget! Tehát van még hova fejlődnöd!

Soha ne csak az érme egyik oldalát vizsgáld! Látnod kell a munkát, a küzdelmet a lemondásokat az eredmények mögött! És ugyancsak látnod kell ezeknek a hiányát a te eredményeid mögött!

A sikeres és gazdag emberek hajlandóak megtenni azt, amire az átlag ember nem hajlandó! Képes lennél meghozni az áldozatokat? Hajlandó lennél heti 6x vagy 7x 12-14 óra munka után még otthon több órát tanulni? Ők igen!

Válaszd meg mivel tömöd tele a fejed! Nem biztos, hogy a görög ABC ismerete, vagy az éti csigák szaporodásának a vizsgálata eredményre vezet a jövőben!

Emészd meg az olvasottakat!

Ui.: Azt a sallangot is felejtsd el, hogy a gazdagok szívtelen, rossz emberek! Persze, nyilván van közöttük ilyen is ez nem kérdés, de nem nagyobb arányban, mint a szegényebbek között!

Hozzászólások: