Te is ezt csinálod a WC-kefével? 7 dolog, amit sose tegyél otthon!

Íme, hét bagatell, de gyakori hiba, amit jobb, ha elkerülsz a rutin házimunka során.

 
A házimunka általában nem tűnik túl bonyolultnak, mégis léteznek kisebb-nagyobb hibák, melyeket bárki elkövethet, akár figyelmetlenségből, akár csak azért, mert korábban eszébe sem jutott, hogy problémát okozhat. Ilyeneket gyűjtöttünk egybe, kattintsd végig a képeket!
9742973_b_DSC0745
1.
Használat után a WC-kefét soha ne tedd vissza úgy a tartóba, hogy szennyeződések borítják, illetve még nedves is, ugyanis a kórokozók így villámgyorsan elszaporodhatnak rajta, aminek a melléktermékeként kellemetlen szagok is jelentkezhetnek. A már tiszta WC-kefét rázd le alaposan, majd érdemes vízszintesen az ülőke pereme alá szorítani 10-20 percre – így a kefe nem ér hozzá a csésze belsejéhez, illetve a vízhez -, és hagyni, hogy megszáradjon.
 
 
2.
Ha verőfényes napsütés idején mosod az ablakokat, az eredmény sok esetben inkább lesz csíkos és foltos, mint ragyogó, köszönhetően a túl gyors száradásnak. Érdemes inkább borúsabb időben, vagy reggel, illetve az esti órákban nekiveselkedni a munkának, ha túl nagy a meleg.
 
3.
Ha vannak olyan felületek az otthonodban, amelyeken megjelent a penész, nagyon fontos, hogy soha ne próbáld őket szárazon, például kefével megtisztítani, így ugyanis csak szétszóródnak a gombák spórái. 
 
4. 
Fontos, hogy a mosogatószivacsot minden használat után öblítsd, majd facsard ki alaposan, és semmiképpen se dobd be a nedves mosogatóba, főként ne a piszkos edények közé, ez a közeg ugyanis tökéletes terepet jelent a baktériumok szaporodásához. Ha kíváncsi vagy, milyen gyakran érdemes cserélni a szivacsot, illetve hogyan fertőtlenítheted például a mikrohullámú sütőben
 
5. 
Mosás után érdemes kitörölgetned a mosógép belsejét, például a gumiból készült tömítéseket, illetve az adagolót, így kisebb lesz a kockázata, hogy az olyan szennyeződések, mint a penész, elszaporodjanak rajtuk. Utóbbinak a pára is kedvez, ezért fontos, hogy a program befejezése és a ruhák kipakolása után ne csukd be rögtön a gép ajtaját és rekeszeit, hagyd, hogy kiszáradhassanak. 
 
6.
Erős vegyszereket semmiképpen se használj puszta kézzel, gumikesztyű nélkül, még akkor se, ha csupán néhány másodpercet vesz igénybe az adott felület letakarítása.
 
7. 
A víz a fából készült padlófelületek, parketták ellensége, így fontos, hogy ezeket soha ne így mosd fel, főként ne bő vízzel. 
Hozzászólások:

One thought on “Te is ezt csinálod a WC-kefével? 7 dolog, amit sose tegyél otthon!”

Comments are closed.