5 élelmiszer, amelyet a táplálkozás szakértők soha nem ennének meg

Egyre jobban próbáljuk elkerülni a bolti feldolgozott élelmiszerek vásárlását és fogyasztását. Amit csak lehet elkészítünk, megtermelünk otthon mi magunk, vagy előnyben részesítjük a kistermelők bio ajánlatait.

277171l-640x0-w-1774036e

Azt is tudjuk, hogy a bolti felvágottaktól lassan menekülni kell. Léteznek még olyan élelmiszerek, melyek fogyasztása kerülendő.

Feldolgozott húsok

Az iparilag előállított húskészítmények hormonokat és antibiotikumot tartalmaznak. Ha még a hozzáadott adalékanyagokat is figyelembe vesszük, akkor egészen biztos nem vesszük le többet az üzletek polcairól.

?A felvágottak akkora mennyiségű nitrátot tartalmaznak, hogy azok idővel felgyűlnek a szervezetben, és növelik a rák kialakulásának kockázatát? ? mondja Meryl Pritchard táplálkozás szakértő.

2. Szénsavas üdítők

Függetlenül attól, hogy cukormentes vagy cukrozott, ne fogyasszunk nap mint nap szénsavasa üdítőt.

?Egy adag szénsavas ?gyümölcslében? közel 40 gramm cukor van. Csak becsapjuk magunkat azzal, hogy esetleg a cukormentes változat mellett döntünk. A mesterséges édesítőszerek lehet, többet ártanak, mint használnak. Kutatások alapján bizonyították azt is, hogy többek közt meddőséget és rákot okoznak? ? mondja a táplálkozás szakértő.

3. Finomított olajok

A szakember tanácsa szerint jobb, ha elkerüljük a napraforgó, kukorica, szója és bármiféle finomítással előállított olaj használatát. Az eljárás során az összes tápanyag elvész az ilyen olajokból. Inkább válasszuk a hidegen sajtolt Omega 3 tartalmú olajokat, mint például a kókuszolaj, olívaolaj, avokádóolaj.

4. Margarin

Az egyik legkárosabb élelmiszerünk, hiszen számos transzzsírt tartalmaz, bonyolult feldolgozási folyamaton megy át. A margarin fogyasztás növeli rák, szívbetegség és hormonális rendellenességek kialakulásának kockázatát.

5. A zsírmentes élelmiszerek

A mostanában divatos zsírmentesített élelmiszerek is ugyancsak károsak lehetnek. Ahhoz hogy kivonják a zsírt, gyakran nagyobb mennyiségű cukrot kell hozzáadjanak, hogy egy ízletesebb végterméket eredményezzenek.

Hozzászólások: