Stimulálja a vérkeringést és 60 másodperc alatt lecsökkenti a duzzadt láb kialakulásának esélyét!

Ha hosszú időn keresztül ülünk, a folyadék felhalmozódik a végtagokban, és duzzadni kezdenek. Egy idő után az esztétikai problémán túl, fájdalom is jelentkezhet. Leginkább a nőket érinti ez a betegség, de számos férfi is küzd vele. Mit tehetünk a lábduzzadás ellen?

A probléma alig hatvan másodperc alatt megoldható, ám hosszútávon azzal orvosolhatjuk, ha megváltoztatjuk életmódunkat. Kerüljünk a hosszantartó ülést, munkánk végeztével pedig helyezzük egy, a testnél magasabb pozícióba a lábat.

 14520615388674_35820832153711_db

Ha lefekszünk az ágyba, helyezzünk alája párnát, hogy fentebb legyen, mint a testünk. De az is megoldás, ha a széken ülünk, egy-egy öt percre legalább az asztalra tesszük fel a lábainkat. Ajánlott este vagy reggel beiktatni egy-egy félórás sétát, kocogást, tornázást, a vérkeringés megfelelő működése érdekében.

Az alábbi egyperces gyakorlatot pedig mindenképpen végezzük el, akár munka közben is, többször egy nap. Álljunk fel, egyenes talajra, és emelkedjünk lábujjhegyre, majd vissza a sarkunkra. Ezt a gyakorlatot többször ismételjük meg egymás után.

Ezután végezzünk guggolásokat, így megfelelően pumpáljuk a vért a végtagok és a medence irányába. Közben tartsuk előre vállmagasságban a karjainkat. Kezdetben, ha nehezebben megy, egy szék támlájában is megtámaszkodhatunk. Így az elernyedt combizmokat is megmozgathatjuk.

A nap folyamán igyunk sok vizet, hogy ki tudjuk mosni a felhalmozódott felesleget, vagy fogyasszunk legalább két liter zöldteát.

Hozzászólások: